Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna. Sfaturi utile!
Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna. Sfaturi utile!

Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna. Sfaturi utile!


Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna. Ce trebuie sa iei in considerare atunci cand vine luna septembrie si ce ar trebui sa faci pentru a te asigura ca nu vei avea mari batai de cap atunci cand temperaturile vor scadea.

Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna – Cuprins:

Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna

Curatarea burlanelor de frunze
Curatarea burlanelor de frunze

Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna. Daca si tu vrei sa incepi din timp pregatirile, atunci o sa iti spunem cam ce ar fi bine sa faci in toamna aceasta, pentru a te asigura ca iti pregatesti casa. Cum sa iti pregatesti locuinta si de ce este bine sa incepi din timp.

Primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este sa inspectezi burlanele. Pe langa faptul ca acestea ar putea fi pline de frunze, ar fi bine sa le inspectezi si pentru eventuale sparturi. Daca este cazul, atunci ar fi bine sa le inlocuiesti.

Citeste si: Cum sa alegi sursa de caldura pentru casa ta

Si daca tot te-ai urcat pe scara pentru a curata burlanele, atunci fa o inspectie vizuala si a acoperisului. Daca observi probleme, ar trebui sa repari rapid eventualele gauri din acoperis!

Pierderile de caldura sunt foarte importante atunci cand vine frigul, iar daca nu acorzi atentie acestor lucruri mici, o sa platesti mai mult atunci cand vine vorba de incalzire. Conform expertilor, aproximativ 30% din pierderile de caldura sunt din cauza geamurilor. Verifica geamurile cu mare atentie, iar daca simti curenti de aer, ar fi bine sa iei masuri pentru a izola aceste pierderi de caldura.

Inainte de scaderea temperaturilor, este bine sa strangi si furtunurile din curte. Curata-le si strangele cum trebuie, pentru ca tot tu le vei scoate la primavara. Iti sugeram sa le depozitezi la adapost, pentru a te asigura ca temperaturile nu le vor afecta. Cu siguranta trebuie sa faci si asta daca vrei sa inveti cum sa iti pregatesti casa pentru toamna.

Robinet inghetat
Robinet inghetat

In acelasi timp, ar fi bine sa opresti si robinetele de afara, dar mai ales sa te asiguri ca nu mai exista apa pe conducta. De ce? Este foarte simplu! In cazul in care conductele cu apa ingheata, acestea se vor sparge si nu credem ca vrei sa scoti alti bani din buzunar atunci cand vine primavara. Tocmai de aceea este necesar sa stii cum sa iti pregatesti casa pentru toamna.

Daca ai curte, atunci cu siguranta ai si niste mobilier de exterior. Ei bine, acesta trebuie depozitat la loc sigur, dar inainte de toate iti recomandam sa il si cureti foarte bine de praf sau eventuale panze de paianjen. Dupa aceea, ar fi bine sa le depozitezi la adapost si sa le acoperi cu o husa de protectie.

Daca ai o alee de acces, inspecteaza cu atentie totul. Eventualele crapaturi trebuie astupate inainte de venirea frigului, pentru ca daca nu te vei ocupa, acestea se vor mari atunci cand temperaturile scad sub valoarea de 0 grade Celsius. Explicatia este simpla, atunci cand apa ingheata, isi mareste volumul si crapaturile isi vor mari dimensiunile.

Detectoarele de fum sau monoxid de carbon aflate la interior, trebuie sa functioneze fara probleme. Tocmai de aceea, trebuie inspectate, iar daca bateriile s-au consumat, acestea vor avea nevoie de o inlocuire.

Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna
Cum sa iti pregatesti casa pentru toamna

Daca detii un generator, nu ar fi rau sa ii faci o verificare. De asemenea, asigura-te ca exista destul combustibil in rezervor, pentru ca acesta sa fie pregatit in cazul in care nu vei avea curent electric. Asadar, este nevoie sa stii cum sa iti pregatesti casa pentru toamna.

Despre cosul de fum si curatarea acestuia am mai vorbit. Asadar, nu ar fi rau sa inspectezi cosul pentru a te asigura ca nu exista eventuale cuiburi de pasari, dar mai ales sa faci o curatare a acestuia. Gasesti mai multe sfaturi aici!

Nu uita nici de centrala termica, aceasta are nevoie de o inspectii si revizii periodice. Nu credem ca vrei sa te lovesti de anumite defectiuni atunci cand vine frigul, asa ca luna septembrie este ideala pentru a o verifica.

Daca nu folosesti gaze si ai o centrala termica pe lemne, atunci cu siguranta ar trebui sa stii cum sa depozitezi lemnele in mod corect si cum sa te asiguri ca acestea se vor usca sau se vor pastra perfect uscate. Gasesti mai multe sfaturi despre aceste lucruri aici!

Si covoarele au nevoie de o curatare. Daca ai stat cu geamurile deschise pe toata perioada verii sau obisnuiai sa intri incaltat, te sfatuim sa le duci la curatat. Ar fi bine ca acestea sa fie curate, pentru a nu declansa posibile alergii la praf si pentru a respira un aer curat pe toata perioada sezonului rece.