Cum sa depozitezi lemnul pentru foc. Greseli de evitat
Cum sa depozitezi lemnul pentru foc. Greseli de evitat

Cum sa depozitezi lemnul pentru foc. Greseli de evitat


Cum sa depozitezi lemnul pentru foc. Iata greseli pe care ar trebui sa le eviti, pentru a te asigura ca nu vei intampina probleme la iarna. Ce trebuie sa iei in considerare si care sunt sfaturile expertilor.

Cum sa depozitezi lemnul pentru foc. Greseli de evitat – Cuprins:

Cum sa depozitezi lemnul pentru foc. Ce greseli sa eviti

Cum sa depozitezi lemnul pentru foc
Cum sa depozitezi lemnul pentru foc

Daca obisnuiesti sa iti incalzesti casa folosind lemne sau pur si simplu ai un semineu in sufragerie, atunci cu siguranta cumperi lemn in fiecare toamna. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii si ce greseli ar trebui evitate atunci cand depozitezi lemnul. Iata cum sa depozitezi lemnul pentru foc.

Lemnul trebuie depozitat in siguranta, pentru a evita aparitia mucegaiului, a ciupercilor, dar si pentru a evita aparitia rozatoarelor ori a serpilor. Nu uita ca lemnul trebuie sa fie perfect uscat pentru a iti incalzi casa mai repede.

Primul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare, este sa aranjezi lemnele atunci cand le depozitezi. Nu trebuie sa faci acest lucru doar pentru ca lemnele asezate sa arate bine, ci pentru a te asigura ca aerul poate circula si ca acestea vor fi perfect uscate.

Nu arunca lemnele la intamplare, deoarece vei atrage rozatoarele sau serpii, iar daca exista lemne ude acestea nu se vor usca nici pana la iarna. Nu pune lemnele pe verticala, mai degraba aseaza-le asa cum ai face un zid de caramida. Bineinteles, daca vorbim despre lemnele sparte, asigura-te ca le asezi in functie de taietura.

Lemne de foc
Lemne de foc

Cea mai importanta regula este sa nu asezi lemnele direct pe pamant. Astfel, vei evita ca acestea sa se ude si lemnele verzi se vor usca in continuare. Mai mult decat atat, nu isi vor face aparitia sobolanii sau serpii, iar lemnele nu vor mucegai. Asadar, trebuie sa stii cum sa depozitezi lemnul pentru foc.

Daca nu ai un raft special pe care sa pui lemnele, te poti folosi de o scandura mai groasa, sub care sa pui 2-3 busteni sau caramizi. Este cel mai simplu lucru pe care il poti face si o sa scapi ieftin.

Citeste si: Cum sa cureti cosul de fum al casei fara sa ai nevoie de un specialist

In cazul in care dispui de un buget, este indicat sa construiesti si un mic acoperis. Nu uita ca lemnul verde are nevoie de aproximativ 6 luni pentru a se usca. Daca o sa il acoperi, faci o greseala mare. Totusi, daca este nevoie sa il acoperi, fa-o doar atunci cand ploua sau cand ninge, iar apoi da folia la o parte si lasa-l sa se usuce.

Nu te sfatuim sa folosesti lemnul verde pentru foc, deoarece acesta este destul de periculos. In urma arderii, se va depune mai multa funingine pe peretii cosului de fum, asa ca vei avea nevoie de curatari mai dese.

Un alt sfat folositor este sa nu depozitezi lemnul lipit de peretele casei. Cu toate ca poate actiona ca un strat izolator pentru acel perete, o sa atragi si multe insecte sau rozatoare si cu siguranta nu vrei sa faci acest lucru. De asemenea, reduci si circulatia aerului, iar lemnul nu se va mai usca foarte bine.