Cum sa folosesti gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii
Cum sa folosesti gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii

Cum sa folosesti gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii


Gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii. Afla cum sa folosesti si mai ales cum sa prepari si tu un fertilizator natural, care are la baza gainatul de pasare. In cazul in care nu stiai, acesta este extrem de folositor pentru cultivatorii de legume, in special cei care cultiva legume bio.

Cum sa folosesti gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii – Cuprins:

Gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii

Gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii
Gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii

In cazul in care nu stiai, acel gunoi de pasare pe care multi il arunca, poate fi folosit cu succes ca ingrasamant pentru rosii. Totusi, acesta trebuie folosit in mod corect, pentru ca plantele sa beneficieze de aportul de nutrienti pe care gunoiul il ofera.

Gainatul de pasare ofera anumite avantaje pentru plantele din gradina ta. Bineinteles, aici aducem in discutie gainatul de la gaini, nu cel rezultat de la porumbei sau alte pasari salbatice.

Citeste si: Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Mai mult decat atat, este absolut necesar ca pasarile de la care colectezi acest gunoi pentru a il folosi ca ingrasamant pentru rosii sa fie crescute ecologic, adica sa manance cereale si sa alerge de bunavoie prin gradina. Nu recomandam folosirea gainatului de pasare rezultat de la crescatoriile de pui.

Gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii. Trebuie sa stii ca gainatul de pasare este bogat in nutrienti si fosfor, iar atunci cand este folosit in mod corect, acesta ajuta la mentinerea umezelii in sol.

Daca si tu cresti pasari in gradina, nu ar fi rau ca de acum incolo sa colectezi gunoiul pentru a prepara un ingrasamant de calitate si 100% natural.

Gainatul de pasare va ajuta plantele sa creasca in mod corect, sa dezvolte inflorescente si sa creasca productia de legume. Avantajul este aportul de fosfor, care este oferit intr-o cantitate mult mai mare fata de gunoiul provenit de la vaci sau de la cai.

Cum sa il prepari acest ingrasamant cu gainat de pasare

Gainat de pasare fertilizator tomate
Gainat de pasare fertilizator tomate

Mare atentie! Gainatul provenit de la pasari este acid, asa ca acesta poate arde plantele si mai ales radacinile, daca este folosit imediat. Asadar, nu te grabi sa folosesti gunoiul imediat, va trebui sa il prepari folosind reteta urmatoare.

Pentru a prepara acest ingrasamant bio pentru rosii, vei avea nevoie de aproximativ 15 kg de gainat de gaina, un kilogram de drojdie si de 100 litri de apa. Vei obtine o cantitate destul de mare, insa in functie de suprafata pe care cultivi rosii poti mari sau micsora cantitatile.

Citeste si: Cum sa cumperi rasaduri sanatoase de rosii si cum le alegi

Toate acele ingrediente se pun intr-un butoi si se lasa la macerat timp de 7-10 zile. Iti recomandam sa amesteci ingrasamantul o data la 2-3 zile, pentru a te asigura ca fermentarea se face in mod corect. Mare atentie, tine butoiul acoperit!

Dupa ce s-a terminat procesul de fermentare, ingrasamantul trebuie strecurat si se pune intr-un loc racoros. Cand solutia se va fi racit, se poate folosi pentru rosii, insa trebuie sa diluezi un litru de ingrasamant cu 5 litri de apa. Acum, poti folosi gunoi de pasare ca ingrasamant pentru rosii.

Mai mult decat atat, nu exagera cu aplicarea acestui ingrasamant. Uda plantele de 2-3 pe sezon si ai sa vezi ca productia de rosii o sa creasca si o sa obtii cu 40% mai multe fructe.