Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect
Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect

Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect


Distanta plantare rosii in gradina. Afla care trebuie sa fie distanta ideala intre rasadurile de tomate pe care urmeaza sa le plantezi in gradina si de ce este foarte important. Invata sa pui rasadurile in mod corect, pentru a obtine si o recolta pe masura.

Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi rasadurile in mod corect – Cuprins:

Distanta plantare rosii in gradina. Cum sa plantezi tomatele in mod corect

Distanta plantare rosii in gradina
Distanta plantare rosii in gradina

Distanta plantare rosii in gradina. Inainte de toate, ar trebui sa stii ca distanta de plantare la rosii in gradina va depinde de tipul de crestere. Tomatele sunt cu crestere determinata, semideterminata sau nedeterminata? Ia in calcul acest lucru inainte de plantare.

Totodata, este foarte important sa te gandesti si la sistemul de sustinere, la lucrarile de ingrijire pe care le vei aplica solului, dar si la recomandarile pe care le primesti pentru fiecare soi, atunci cand cumperi rasadurile.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant natural pentru castraveti, cu lapte si iod

Bineinteles, exista o distanta de plantare pe care o poti aplica la majoritatea rasadurilor de tomate. Astfel, intre randuri se lasa in jur de 80-100 cm, iar distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand trebuie sa fie de 30-40 cm. Se recomandam aplicarea acestei distante pentru soiurile cu crestere determinata.

In cazul in care vorbim despre tomatele cu crestere semideterminata sau nedeterminata, lucrurile stau un pic altfel, deoarece trebuie luate in calcul si lucrarile de ingrijire la rosiile care sunt palisate pe araci sau spalier.

Pentru aceste rosii, distanta de plantare trebuie sa fie de 90-120 cm intre randuri si de 35-50 cm atunci cand vine vorba de distanta dintre plantele aflate pe acelasi rand.

Cum sa cumperi rasaduri de rosii sanatoase

Rasaduri de tomate
Rasaduri de tomate

Si pentru ca este perioada in care cu totii cumparam rasaduri de rosii, ar fi bine sa stii si cum sa le alegi pe cele sanatoase. Degeaba stii distanta de plantare pentru rosii in gradina, daca nu stii cum sa alegi rasadurile cu care poti sa obtii si o productie bogata de fructe.

Drept urmare, atunci cand cumperi rasaduri, e bine sa stii ca acestea trebuie sa aiba o varsta de 50 de zile de la rasarire, adica sa cumperi rasaduri tinere si neimbatranite.

Rasadurile de rosii trebuie sa aiba inca pamant pe radacini si sa fie produse in ravite alveolate, ghivece ori acele cuburi nutritive.

Citeste si: Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie. Cum sa fertilizezi plantele din gradina ta

Mai departe, trebuie sa inspectezi rasadurile sa vezi daca au radacini dezvoltate. Alege-le doar pe cele care ocupa aproximativ 80-90% din substratul de cultura.

Rasadurile de rosii sanatoase au o inaltime de aproximativ 25 cm, dar si 6-8 frunze dezvoltate. Si daca tot am adus vorba de frunze, acestea trebuie sa aiba o culoare verde inchis si sa nu fie afectate de boli.

Asigura-te ca verifici si suprafata inferioara a frunzelor, deoarece daunatorii se ascund de multe ori prin acele locuri. Nu uita de distanta de plantare rosii in gradina!

Rasadurile au si niste perisori fini pe tulpina, asa ca asigura-te ca si acestia sunt prezent. Nu in ultimul rand, va fi necesar sa calesti rasadurile inainte de plantare, asa ca iti recomandam sa faci acest lucru cu 7-8 zile inainte de planatre. Aseaza-le intr-un loc unde temperatura este mai scazuta, pentru a se aclimatiza cu locul in care urmeaza sa fie plantate.