Cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna
Cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna

Cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna


Cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna. Mobila de gradina trebuie ingrijita corespunzator pe timpul iernii pentru a te putea folosi de ea si in sezonul urmator. Afla de la specialisti pasii pe care ii ai de parcurs ca sa ai o mobila ca noua in primavara, in functie de tipul ei.

Cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna – Cuprins:

Cum sa ai grija de mobila de gradina. Sfaturi pentru iarna

Cum sa ai grija de mobila de gradina
Cum sa ai grija de mobila de gradina

Cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna. Daca stai la casa, cu siguranta ai multe perioade din timpul tau liber pe care le petreci in gradina. O mobila bine aleasa va aduce un plus de valoare nu doar la capitolul aspect al curtii, cat si la cel al calitatii vietii, pentru ca vei avea parte de clipe de relaxare intr-un spatiu confortabil si placul ochiului.

Pe timpul sezonului cald, in afara de curatarea si protejarea de razele arzatoare ale soarelui, nu vei avea prea multe de facut mobilei. In perioada sezonul rece, insa, va trebuie, sa o ingrijesti corespunzator pentru a o putea folosi in cele mai bune conditii si in sezonul urmator.

Daca nu o ingrijesti, se va deteriora si va trebui sa o inlocuiesti cu una noua. Asadar, cu putina atentie, o poti folosi ani la rand pe cea care o ai si nu vei fi nevoit sa scoti alti bani din buzunar pentru un lucru pe care il ai deja. Ploaia, lapovita si ninsorile o vor deterioara daca nu iei masurile care se cuvin.

Ingrijirea se face in functie de materialul din care este confectionata mobila: lemn, ratan, metal sau plastic. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna.

Daca este vorba despre una de lemn, in primul rand, curata foarte bine mobila. Cu siguranta s-a asezat pe ea strat de praf, resturi vegetale, panze de paianjen etc. Acestea trebuie indepartate.

Citeste si: Cum sa cureti scaunele de plastic. Cele mai bune metode

Daca nu le poti lua cu o carpa, poti folosi si putina apa si detergent neagresiv. Acest lucru este vital, in cazul mobilei din lemn. La nevoie, poti apela si la o perie moale cu care sa indepartezi murdaria. Curatarea se va face in directia liniilor lemnului.

Dupa acest pas, urmeaza tratarea mobilei. Este recomandat sa folosesti ulei special conceput pentru lemn. La fel de bine poti folosi vopsea. Uleiul va ajuta lemnul sa isi pastreze nuanta naturala, plus ca nu se usuca si este, de asemenea, suficient de rezistent la conditiile meteorologice.

Ca sa te asiguri ca tratamentul aplicat va proteja mobilierul, tot ce ai de facut este sa testezi cu cateva picaturi de apa. Concret, aplica mai multe picaturi de apa pe o suprafata mica din mobilier. Daca picaturile raman la suprafata, inseamna ca este protejat. Asadar, stii cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna in mod corect.

Daca patrund in lemn, exista riscul sa apara mucegaiul. Tot ce ai de facut in acest caz, cand picaturile nu raman la suprafata, este sa aplici vopsea speciala de lemn. De aceea, trebuie sa stii cum sa ai grija de mobial de gradina, in mod corect.

Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa muti mobila de gradina intr-un spatiu unde sa fie protejata de intemperii. Pe timpul sezonului rece poate sa fie pastrata fie in magazie, beci sau garaj. Ai grija ca locul ales sa fie unul uscat, lipsit de mirosuri sau mucegaiuri si unde sa nu fie inregistrate temperaturi negative.

Husa de protectie
Husa de protectie

Pe timpul depozitarii, daca locul ales este o magazie, picioarele mobilei nu trebuie sa fie asezate direct pe sol. Trebuie protejate! Trebuie sa folosesti sipci de lemn pe care vei pozitiona picioarele pentru a le feri de contactul cu solul.

Pentru o si mai buna protectie, aceasta va trebui acoperita cu panza sau folie. Nu uita sa faci asta atunci cand vrei sa stii cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna.

In cazul in care ai mobila de gradina din ratan, mai intai trebuie sa o cureti riguros cu aspiratorul. Apoi trateaza-o cu ulei. Impletiturile rupte, trebuie reparate imediat cu ajutorul unui adeziv instantaneu. Aplicati apoi lac transparent.

Acest tip de mobila nu trebuie mutat pe timpul iernii, dar trebuie acoperita cu prelata.

Daca ai in gradina mobila din metal, trebuie sa o verifici periodic sa vezi daca au aparut pete de rugina. Acestea trebuie curatate cu o perie de sarma si apoi tratate cu vopsea anticoroziva.

Citeste si: Cum sa scapi de mucegaiul din casa ta si cum sa previi aparitia acestuia

Mobila din plastic trebuie tratata imediat dupa cumparare cu produse special pentru protectia impotriva murdariei. Pentru perioada de iarna, tot ce ai de facut, este sa o cureti si sa o depozitezi in loc uscat .

Toate accesoriile mobilei de gradina, cum ar fi huse, perne, fete de perna, etc, trebuie spalate si apoi depozitate intr-un loc uscat si curat. In functie de spatiul disponibil din casa, fiecare va alege locul ideal unde pot fi depozitate pana in primavara.

Daca mobila de gradina este prevazuta cu umbrela de soare, ai grija sa o strangi, sa o infoliezi si sa o depozitezi si pe ea in loc uscat pana la primavara. O vei feri astfel si de praf si murdarie, iar in sezonul ce urmeaza va fi ca noua.

Cum sa protejezi gratarul pe timp de iarna

Gratar iarna
Gratar iarna

Acum ca stii cum sa ai grija de mobila de gradina pe timp de iarna, ar fi bine sa protejezi si gratarul. Pe timpul sezonului rece trebuie sa ai grija si de gratar. Chiar daca cel mai probabil il vei mai folosi si pe timpul iernii, asta nu inseamna ca nu ai grija de el.

Daca ai unul din metal, este esential sa-l protejezi de ninsori si ploi, mutandul intr-un loc uscat. Poate fi vorba, spre exemplu, de garaj sau magazie.

Daca ai unul de exterior, din caramida, tot ce trebuie sa faci este sa folosesti o usita din lemn, care sa obtureze gura gratarului. Ploaia sau ninsoarea nu vor mai ajunge in interior si nu vor ingreuna aprinderea carbunilor.