Cum sa folosesti clorura de calciu pe timp de iarna
Cum sa folosesti clorura de calciu pe timp de iarna

Cum sa folosesti clorura de calciu pe timp de iarna


Cum sa folosesti clorura de calciu, la ce te poate ajuta in sezonul rece si de ce este utila pe timp de iarna, dar si cum actioneaza. Iata ce trebuie sa stii si mai ales cum sa o utilizezi la tine acasa.

Cum sa folosesti clorura de calciu pe timp de iarna – Cuprins:

Clorura de calciu. Ce este si cum sa o folosesti

Clorura de calciu
Clorura de calciu

Daca inca nu stiai, clorura de calciu (CaCl2) este o sare anorganica, ce are in componenta clor, calciu, dar si metale alcalino pamantoase sau halogen.

Desigur, nu o sa vorbim despre chimie astazi, asa ca o sa iti spunem ca aceasta solutie a fost utilizata inca din anii 1940 pentru a deszapezi drumurile.

Comparativ cu sarea de bucatarie sau clorura de sodiu, reactia exoterma adica de eliberare a caldurii atunci cand este aplicata reprezinta cel mai mare avantaj. Practic, aceasta clorura topeste gheata sau zapada foarte repede si niciun alt produs nu va avea aceleasi proprietati.

Pe langa faptul ca poate topi gheata, clorura de calciu previne si inghetul, dar are si capacitatea de a absorbi rapid umezeala. Mai mult decat atat, este o solutie mult mai rentabila decat sa folosesti sarea clasica de bucatarie si nisipul.

In randurile ce urmeaza, o sa vorbim despre ce avantaje ofera acest tip de clorura atunci cand este utilizata. Poate cel mai mare avantaj este ca nu va fi atat de coroziva ca si sarea clasica, iar diferenta este de pana la 80%.

Alee curatata de zapada
Alee curatata de zapada

Asta inseamna ca aceasta clorura de calciu nu va distruge betonul sau suprafetele asfaltate, ceea ce inseamna ca iti vei proteja aleile din curte sau trotuarul din fata casei.

Acest tip de clorura se spala foarte usor, ceea ce inseamna ca o poti indeparta numai decat folosind apa. Nu va fi niciun pericol sa speli aleile si sa lasi substanta sa ajunga in pamant deoarece are efecte benefice asupra solului sau a vegetatiei.

Clorura de calciu va degaja o caldura mult mai mare decat clorura de sodiu sau sarea clasica, iar asta inseamna ca va topi zapada sau gheata mult mai repede. Poate actiona cu succes pana la temperaturi de -15 grade Celsius. Totusi, poate actiona pana la temperaturi de -40 de grade Celsius si va fi utila ca material antiderapant.

Citeste si: Cum sa dezgheti conductele de apa si sa previi inghetarea acestora

Acest tip de clorura se poate cumpara din comert sub mai multe forme. Daca vrei o solutie cu o concentratie de 30%, atunci o poti cumpara gata facuta.

De asemenea, poti cumpara clorura de calciu sub forma de fulgi, iar puritatea acestora este de pana la 85%. Clorura sub forma de granule se gaseste in saci de 25 kg sau chiar mai mari, iar puritatea acesteia este de pana la 97%.

Asadar, pe timp de iarna este cel mai bun produs pentru a mentine aleile sau trotuarele curate, dar mai ales caile de acces cu rampa utilizate pentru a intra cu automobilele in garaj.