Condens pe geamuri la interior. Cum sa scapi de acesta pe timp de iarna
Condens pe geamuri la interior. Cum sa scapi de acesta pe timp de iarna

Condens pe geamuri la interior. Cum sa scapi de acesta pe timp de iarna


Condens pe geamuri la interior. Afla cum sa scapi de acesta pe timp de iarna, care sunt cauzele, dar mai ales ce solutii poti folosi pentru a impiedica formarea condensului. Iata ce trebuie sa stii daca si tu ai aceasta problema!

Condens pe geamuri la interior. Cum sa scapi de acesta pe timp de iarna – Cuprins:

De ce fac geamurile condens?

Fereastra uda
Fereastra uda

In primul rand, trebuie sa stii ca vei observa acest condens pe geamuri la interior in sezonul rece, deoarece diferenta de temperatura dintre temperatura din casa si cea exterioara este mare.

De regula, condensul se formeaza si din cauza umiditatii prea ridicate din interior, iar ferestrele vor atrage aceasta umiditate. Atunci cand aerul cald din casa va intra in contact cu geamul rece, se formeaza si condensul.

Cauzele pentru care se formeaza condensul sunt destul de multe, asa ca ar trebui sa iei in considerara fiecare aspect pentru a te asigura ca previi aparitia acestuia.

In primul rand, condensul apare daca in acea locuinta sunt prea multe persoane. Nu uita ca aerul pe care il expiri este umed, asa ca asta o sa creasca si umiditatea din interiorul locuintei tale.

Totodata, prezenta plantelor poate sa creasca umiditatea dintr-o casa, asa ca mare atentie cate plante ai la interior, deoarece pot cauza o problema destul de mare.

Daca obisnuiesti sa gatesti fara sa deschizi geamul, sa speli vasele cu apa calda sau sa usuci rufele la interior ar trebui sa renunti la aceste obiceiuri. Toate cresc nivelul de umiditate la interior si duc la aparitia condensului.

Mai mult, in cazul in care iti place sa faci bai lungi sau dusuri foarte fierbinti si nu deschizi geamul, cu siguranta te vei lovi de aparitia condensului.

Si casele recent renovate in sezonul rece care nu au avut timp sa se usuce pana ce temperaturile au scazut o sa aiba problema condensului.

Cum sa scapi de condens pe geamuri la interior si ce solutii exista

Condens pe geamuri la interior
Condens pe geamuri la interior

Acum ca stii de ce se formeaza acest condens pe geamuri la interior, ar trebui sa stii si ce solutii exista pentru a te asigura ca geamurile tale vor ramane intotdeauna curate.

In primul rand, va trebui sa tii sub control nivelul de umiditate din locuinta, care trebuie sa fie undeva la 50-60%.

Poti face asta foarte usor folosind un dezumidificator, asa ca iti recomandam sa cumperi unul daca vrei sa previi si aparitia mucegaiului pe peretii de la interior.

Bineinteles, nu uita sa aerisesti locuinta foarte bine, asa ca este indicat sa deschizi geamul pentru a te asigura ca aerul proaspat intra in casa.

Daca obisnuiesti sa gatesti in casa cu geamul inchis, nu uita sa dai drumul la hota sau daca nu ai una ar trebui sa iti cumperi. Totodata, este recomandat sa tii geamul deschis cat timp gatesti, pentru a tine sub control nivelul de umiditate.

Citeste si: Cum sa folosesti apa de sticla pentru mucegai si cum stopeaza igrasia

Rufele spalate pe timp de iarna trebuie uscate, insa asta nu inseamna ca trebuie sa faci asta la interior. Cel mai bine este sa faci asta pe balcon, insa daca nu ai alta alternativa, atunci deschide geamul la incaperea unde faci asta.

Condens pe geamuri la interior. Nu uita nici de aerisirea incaperii unde faci baie sau dus, lasa geamul deschis imediat dupa ce ai terminat pana ce tot acel abur a disparut.

Expertii recomanda sa tinem usile de la interior deschise, astfel incat aerul sa circule prin toata locuinta. In acest mod, previi acumularea de vapori de apa din diverse incaperi.

Si daca tot am vorbit de aerisit, ar fi bine sa aerisesti si dormitorul dupa ce te-ai trezit. Nivelul de umiditate creste peste noapte, asa ca este bine sa intre aer proaspat in camera respectiva.

Temperatura din locuinta ta este iarasi importanta, asa ca este bine ca aceasta sa fie constanta. Diferentele de temperatura duc si la aparitia condensului pe suprafetele mai reci.