Cum sa ai grija de bateria masinii. 7 cazuri in care se va descarca
Cum sa ai grija de bateria masinii. 7 cazuri in care se va descarca

Cum sa ai grija de bateria masinii. 7 cazuri in care se va descarca


Cum sa ai grija de bateria masinii. Iata care sunt cele 7 cazuri in care aceasta se va descarca si de ce ar fi indicat sa acorzi mai mare atentie pe viitor. Nu de alta, dar nu credem ca vrei ca bateria sa te lase atunci cand iti este lumea mai draga.

Cum sa ai grija de bateria masinii. 7 cazuri in care se va descarca – Cuprins:

Cum sa ai grija de bateria masinii. 7 lucruri care o consuma

Cum sa ai grija de bateria masinii
Cum sa ai grija de bateria masinii

Dupa cum bine stim, bateria masinii este una dintre cele mai importante componente ale acesteia. Este esentiala pentru a porni motorul masinii si pentru a iti conduce masina. In cazul in care nu stiai, bateria trimite energie la demaror sau bujii, dar si la restul sistemelor care au nevoie.

Tocmai de aceea, daca bateria este descarcata, nu vei putea porni masina. Daca pe timp de vara te mai descurci, cu siguranta nu vrei sa ti se intampla acest lucru in sezonul rece. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii care sunt cele 7 cazuri in care bateria se poate descarca.

Cum sa ai grija de bateria masinii. In primul rand, este vorba despre neatentia soferului. Ei bine, poate ti s-a intamplat si tie sa lasi luminile aprinse sau sa nu inchizi usa ori portbagajul complet. Toate aceste becuri consuma energia bateriei, asa ca in urmatoarea dimineata cand te vei trezi vei avea mari dificultati in a porni automobilul.

Poate ca ai auzit si tu despre acei consumatori care iti pot descarca bateria. Acestia consuma energia din baterie chiar daca ai oprit motorul si ai scos cheile din contact, iar ca si exemple iti dam ceasul sau sistemul de securitate (alarma).

Pe langa acesti consumatori, mai exista si probleme electrice care iti pot descarca bateria complet, iar in acest caz aducem in discutie o instalatie electrica defectuoasa, fire rupte sau alte probleme de natura electrica. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa ai grija de bateria masinii.

Fire rupte
Fire rupte

Totodata, bateria se poate descarca din cauza faptuui ca nu se incarca in mod corect, atunci cand motorul este pornit. Daca alternatorul masinii este defect, asta inseamna ca vei avea probleme si cu bateria, asa ca acorda o atentia si acestui aspect.

Si temperaturile extreme cauzeaza probleme. Fie ca sunt prea ridicate sau prea scazute, acestea pot cauza acumulari ale cristalelor de sulfat de plumb. Daca o sa lasi masina nemiscate atunci cand sunt astfel de temperaturi, bateria masinii o sa fie afectata.

Citeste si: Cum sa previi descarcarea bateriei la masina atunci cand este ger

Pe langa asta, mai aducem in discutie si drumurile foarte scurte. Bateria masinii se consuma atunci cand faci drumuri de 5 minute sau parcurgi cateva sute de metri ori cativa kilometri. Oprirea motorului inainte ca alternatorul sa se incarce duce si la descarcarea bateriei.

Cum sa ai grija de bateria masinii. Cablurile corodate sau de proasta calitate pot afecta durata de viata a bateriei. Acestea trebuie verificate si in caz de mizerie sau curoziune trebuie curatate folosind o carpa sau o periuta de dinti.

In cazul in care bateria are cativa ani, ar fi bine sa stii ca nu va mai avea o viata foarte lunga. Aceasta trebuie schimbata la fiecare 3-4 ani, insa daca nu ai grija de masina ta in mod corect, durata de viata a bateriei se poate reduce semnificativ.