Baterie auto descarcata complet. Cum sa pornesti masina in acest caz
Baterie auto descarcata complet. Cum sa pornesti masina in acest caz

Baterie auto descarcata complet. Cum sa pornesti masina in acest caz


Baterie auto descarcata complet. Afla cum sa pornesti masina daca si tie ti s-a intamplat asta, dar mai ales care sunt cele mai bune metode pe care sa le incerci. Ce trebuie sa ai tot timpul in masina pentru a evita posibile neplaceri.

Baterie auto descarcata complet. Cum sa pornesti masina in acest caz – Cuprins:

Cum sa pornesti masina daca ai o baterie auto descarcata complet

Baterie auto descarcata complet
Baterie auto descarcata complet

Daca si tu vrei sa stii cum sa pornesti masina daca ai o baterie auto descarcata complet, ar fi bine sa stii si care sunt motivele pentru care bateria se descarca.

In primul rand, putem vorbi despre o baterie veche, asa ca ar fi bine sa stii faptul ca dupa 4-5 ani, acumulatorul masinii nu mai poate avea mari sperante de viata. In general, producatorii recomanda schimbarea acestuia daca durata de viata a trecut de 5 ani.

Totodata, o baterie auto poate fi descarcata daca automobilul are consumatori ce necesita curent atunci cand este oprit. Acest lucru nu este normal sa se intample, insa te poti lovi si de problema unui scurtcircuit.

Pentru a identifica acei consumatori va fi necesar sa duci masina intr-un service auto. Este destul de greu sa ii identifici, asa ca o sa ai nevoie de un specialist care poate face investigatii amanuntite.

O masina care stationeaza mai mult timp poate avea bateria descarcata. Tocmai de aceea, este necesar sa o pornesti macar o data la 2 saptamani pentru a putea revitaliza acumulatorul. Daca faci asta, lasa masina pornita timp de 10 minute pentru ca bateria sa se poata incarca.

Acum ca am descoperit cauzele pentru care o baterie auto poate fi descarcata complet, ar fi bine sa stii si cum sa o pornesti. Nu de alta, dar se poate intampla oricui si trebuie sa fim pregatiti.

Jump starter
Jump starter

Probabil cea mai utilizata metode de a porni o masina a carei baterie auto este descarcata complet este folosind cablurile electrice. Adica acele doua cabluri care vin in culorile rosu si negru.

Daca vrei sa pornesti masina utilizand aceasta metoda trebuie sa stii ca va fi nevoie de un alt automobil donator, la care il vei acele cabluri. Primul pas va fi sa motorul masinii donatoare, apoi sa conectezi cablurile.

Conectarea cablurilor este simpla, cablul rosu se conecteaza la bornele pozitive ale ambelor automobile, iar cablul negru la cele negative. Dupa ce ai conectat cablurile porneste motorul automobilului donator si lasa-l sa mearga timp de 1-2 minute, dupa care incearca sa pornesti masina cu bateria descarcata.

Citeste si: Cum sa verifici o masina second hand atunci cand vrei sa o cumperi

Dupa ce aceasta a pornit, mai lasa bornele conectate timp de 3-4 minute, iar apoi le poti deconecta. Nu este chiar atat de greu, insa asigura-te ca ai in portbagaj cabluri electrice pentru ca sunt extrem de utile in astfel de situatii.

O alta metoda de a incarca o baterie auto descarcata complet este sa folosesti un jump starter sau un dispozitiv portabil de incarcare.

Acesta are dimensiuni compacte si poate fi tinut in masina, iar cand vrei sa o pornesti trebuie doar sa conectezi acele ale dispozitivului la bornele acumulatorului. Daca vrei sa cumperi un astfel de dispozitiv, il poti gasi pe Emag.ro.