Cum sa schimbi bateria masinii. Ghid complet
Cum sa schimbi bateria masinii. Ghid complet

Cum sa schimbi bateria masinii. Ghid complet


Cum sa schimbi bateria masinii. Afla ce trebuie sa stii atunci cand trebuie sa faci o schimbare de acumulator sau baterie la masina, dar mai ales cum trebuie sa o deconectezi in mod corect. Sfaturi pentru incepatori!

Cum sa schimbi bateria masinii. Ghid complet – Cuprins:

Cum sa schimbi bateria masinii. Lucruri bine de stiut

Cum sa schimbi bateria masinii
Cum sa schimbi bateria masinii

In cazul in care automobilul tau nu mai porneste, primul lucru pe care trebuie sa il iei in considerare este sa verifici bateria pentru ca este posibil sa fie consumata.

Afla cum sa schimbi bateria masinii si care sunt lucrurile pe care trebuie sa le iei in vedere atunci cand vrei sa faci aceasta operatiune.

Acumulatorul unui automobil rezista de regula intre 2 si 5 ani, in functie de regimul de utilizare al acestuia, asa ca este ceva normal ca aceasta sa se consume. Solutia este sa faci o schimbare de baterie, pentru a te asigura ca aceasta va porni fara probleme.

Pentru a schimba acumulatorul la un automobil o sa ai nevoie de un set de chei fixe pentru a desface suruburile care tin bornele si, bineinteles, o baterie noua.

Citeste si: Baterie auto descarcata complet. Cum sa pornesti masina in acest caz

Cum sa schimbi bateria masinii. In cazul in care suruburile sunt blocate, iti recomandam sa folosesti WD-40, un lubrifiant universal sub forma de spray care le va debloca numaidecat.

Mare atentie! Atunci cand schimbi bateria, motorul masinii trebuie sa fie oprit. Indicat ar fi sa fie oprit cu 10 minute inainte pentru a evita posibilele electrocutari.

Urmatorul pas va fi sa deschizi capacele bornelor de la bateria aflata pe masina. Mare atentie! Prima data incepi cu borna negativa (-) si abia apoi desfaci borna pozitiva (+), care de obicei este marcata de culoarea rosie.

Deconectare borna negativa
Deconectare borna negativa

Dupa ce ai indepartat bornele, urmatorul pas va fi sa scoti bateria. Ai grija sa nu o inclini atunci cand o scoti si sa folosesti acele manere. Este posibil sa existe si scurgeri de acid!

Dupa ce ai scos acumulatorul de la masina, ia o carpa si sterge murdaria care s-a acumulat in timp. Odata ce ai curatat acel loc, pune noua baterie.

Atunci cand conectezi bornele la noua baterie, trebuie sa faci pasii in sens invers. Asadar, vei conecta mai intai borna pozitiva (+) care este de obicei marcata cu rosu si apoi strange surubul folosind aceeasi cheie de mai devreme.

Abia apoi poti conecta borna negativa (-) a acumulatorului si dupa aceea strange surubul folosind cheia pe care ai utilizat-o mai devreme.

Cum sa schimbi bateria masinii. Dupa ce ai conectat noua baterie la masina, urmatorul pas va fi sa te asiguri ca functioneaza. Daca masina a pornit, atunci bateria a fost instalata cu succes, asa ca ai rezolvat totul cu brio!

Nu uita nici de faptul ca vechea baterie trebuie reciclata, asa ca ar fi bine sa o duci la o unitate care te poate scapa de astfel de deseuri.