Cum sa previi descarcarea bateriei la masina atunci cand este ger
Cum sa previi descarcarea bateriei la masina atunci cand este ger

Cum sa previi descarcarea bateriei la masina atunci cand este ger


Baterie auto descarcata complet. Cum sa previi descarcarea bateriei la masina atunci cand este ger. Pentru ca nimeni nu vrea sa aiba probleme cu pornirea automobilului in diminetile geroase, ar trebui sa stii care sunt cele mai bune modalitati de a proteja acumulatorul auto de temperaturile scazute.

De ce bateriile auto cedeaza atunci cand vine iarna?

Baterie auto descarcata complet
Baterie auto descarcata complet

Baterie auto descarcata complet. Probabil si tu te-ai lovit de problema des intalnita de toti soferii: te-ai urcat dimineata in masina, ai incercat sa o pornesti si nimic nu s-a intamplat. Nu esti singurul, asa ca ar trebui sa stii mai intai de ce bateriile auto cedeaza atunci cand vine iarna.

In primul rand, ar trebui sa stii ca un acumulator auto mai asigura doar 60% din capacitatea sa energetica atunci cand temperaturile scad pana la -10 grade Celsius.

Citeste si: Cum sa previi inghetarea parbrizului de la masina in noptile geroase, pe timp de iarna

Totodata, conteaza si distantele pe care condusi masina, iar majoritatea dintre noi conduc pe distante scurte, in oras. Acumulatorul masinii nu are timp suficient sa se incarce, asa ca puterea acestuia o sa scada si mai mult.

Ia in calcul ca pornirea motorului necesita de 2-3 ori mai multa energie pe timp de iarna, in comparatie cu zilele calde de vara. Astfel, bateria va fi descarcata complet si nu va face fata acestor incercari si se va descarca.

De asemenea, toate functiile masinii folosesc energie electrica din dotarea masinii. Aici amintim stergatoarele, luminile, radioul sau sistemul de climatizare. Este recomandat ca pornirea masinii sa se faca doar atunci cand aceste functii sunt oprite.

Baterie auto descarcata complet. Cum sa previi descarcarea atunci cand este ger

Acumulator auto descarcat
Acumulator auto descarcat

Baterie auto descarcata complet. Primul lucru pe care ar trebui sa il stii dupa ce ai pornit masina, este ca ar trebui sa conduci masina pentru cel putin 10 minute sau mai mult.

Chiar si o baterie noua este protejata atunci cand conduci masina pentru mai mult timp. Evita deplasarea cu masina pentru 1-2 kilometri, chiar daca este frig afara. O sa faci mai mult rau bateriei!

Daca este posibil, parcheaza masina intr-un garaj. Desi acest lucru nu este la indemana oricui, un garaj incalzit de la subsolul unui bloc va proteja masina, dar si acumulatorul acesteia. Cu cat este mai frig, cu atat va fi mai greu sa pornesti masina cu un acumulator slab.

Husa termica baterie auto
Husa termica baterie auto

Baterie auto descarcata complet. Imbraca bateria intr-o husa termica. Acest accesoriu costa in jur de 50 de lei si rezista la coroziune. Poti folosi si un prosop mai vechi, pe care nu il mai folosesti, cu ajutorul caruia invelesti bateria imediat dupa ce parchezi masina.

Caldura degajata de motor va fi retinuta de prosop, asa ca bateria va fi protejata! Nu uita sa scoti prosopul atunci cand pornesti automobilul.

Bineinteles, daca ai o baterie slaba, atunci car fi bine sa o si incarci. Acest lucru o sa lungeasca si durata de viata a acumulatorului.

Poti face acest lucru atunci cand stai la curte sau cand masina ta este parcata foarte aproape de geamul apartamentului.

Ultimul sfat pe care ti-l dam este sa verifici bateria masinii la un atelier specializat. Desigur, dupa verificare, specialistii iti vor spune ca ai nevoie de un acumulator nou, asa ca daca esti in cautare o sa poti cumpara unul de pe eMag.ro.