Supa crema de sparanghel. Afla cum sa o prepari la tine acasa, care este cea mai buna reteta pe care o poti folosi, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii cand o pregatesti!
- 400 g sparanghel
- 2 cartofi
- 2 tije de telina apio
- 1 ceapa
- 400 ml supa de legume sau apa fierbinte
- 200 ml smantana lichida
- 3 linguri ulei de masline
- parmezan (optional)
- sare
- piper negru proaspat macinat
Reteta supa crema de sparanghel. Cum sa o pregatesti
Daca si tu vrei sa prepari reteta de supa crema de sparanghel insa tii post, ar trebui sa stii ca pentru asta va trebui doar sa inlocuiesti smantana lichida cu lapte de migdale.
Asadar, te poti bucura de supa crema si in perioadele de post. Gustul nu va fi foarte schimbat, asa ca poti folosi cu ingredere laptele de migdale pentru a o pregati.
Primul pas pentru a face reteta va fi sa speli foarte bine tijele de sparanghel, iar apoi sa tai baza lemnoasa. Dupa asta, sparanghelul se va taia in bucati mai mici.
In cazul in care vrei sa ornezi farfuriile la final, poti pastra cateva varfuri intregi. Este optional, asa ca daca nu vrei sa faci asta nu este absolut nicio problema.
Dupa ce ai terminat cu sparanghelul, va trebui sa cureti apoi cartofii de coaja si dupa asta sa ii tai in cuburi potrivit de mari. Tijele de telina se spala foarte bine, iar apoi se taie in bucati mai mici.
Bineinteles, la fel trebuie sa procedezi si cu ceapa. Curat-o si apoi tai-o marunt. Acum ca ai terminat cu legumele, este timpul sa treci la urmatorul pas.
Pentru prepararea supei o sa ai nevoie de o oala. Pune-o pe foc si apoi pune uleiul. Cand acesta s-a incins, adauga ceapa si telina.
Ceapa se caleste pana ce devine translucida. In acel moment, poti adauga supa de legume fierbinte sau daca nu ai asa ceva poti pune doar apa fierbinte. Trebuie sa mentionam faptul ca supa crema de sparanghel va iesi mai gustoasa daca o sa folosesti supa de legume.
Citeste si: Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti
Adauga si cartofii, iar apoi las supa la foc mediu sa fiarba timp de 15-20 de minute. Dupa asta, poti adauga si bucatile de sparanghel pe care le-ai taiat mai devreme.
Din acest moment, supa va fi gata atunci cand cartofii si sparanghelul au fiert. Asadar, poti testa bucatile de cartofi cu un cutit sau o furculita si da ii poti strapunge foarte usor, atunci totul este gata.
Pentru transformarea supei in crema o sa ai nevoie de un mixer vertical sau de un robot de bucatarie. Dupa ce ai maruntit toate ingredientele, adauga si smantana pentru gatit, iar apoi amesteca foarte bine pana la omogenizare. Reteta este gata!