Cum sa refolosesti pliculetele dupa ce ti-ai facut ceai
Cum sa refolosesti pliculetele dupa ce ti-ai facut ceai

Cum sa refolosesti pliculetele dupa ce ti-ai facut ceai


Refolosire pliculete de ceai. Fie ca esti sau nu mare amator de ceai, macar o data ai baut un ceai facut dintr-un pliculet. E drept, multi recomanda mai degraba infuzia de plante, decat ceaiul la plic, dar daca trecem peste acest detaliu, ne-am bucurat de un ceai aromat si…am ramas cu pliculetul de ceai.

Ce putem face cu acesta? Il putem refolosi? Cum? Iata cateva idei care ti-ar putea fi de folos, la care cu siguranta nu te-ai gadit. Unele o sa te surprinda!

Cum sa refolosesti pliculetele de ceai

Refolosire pliculete de ceai
Refolosire pliculete de ceai

Reimprospatarea covoarelor. Tot ce trebuie sa faci este sa astepti ca plicul de ceai sa se usuce, apoi il desfaci si amesteci plantele din interior cu o mana zdravana de bicarbonat de sodiu.

Amestecul acesta se pulverizeaza pe intreg covorul sau pe zonele care iti par cu probleme, se lasa acolo aproximativ 20 de minute, apoi se aspira. Covorul va parea mai curat, iar culorile lui usor improspatate.

Refolosire pliculete de ceai. Hidratarea pielii uscate se poate obtine prin refierberea plicului de ceai, racirea lichidului obtinut si pulverizarea acestuia pe fata. Poti folosi o discheta demachianta pentru a-ti sterge fata cu acest ceai, daca nu ai la dispozitie un pulverizator.

Chiar daca orice tip ce ceai iti poate fi de folos pentru rehidratare, cele mai bune efecte se obtin cu ceaiul verde, cunoscut pentru efectele antioxidante pe care le are.

Pliculete de ceai pentru cearcane
Pliculete de ceai pentru cearcane

Reducerea cearcanelor se obtine usor dupa ce, in prealabil, ai pus plicurile de ceai in frigider pentru a se raci. Ele trebuie mai apoi aplicate pe ochi si tinute cateva minute.

Senzatia pe care o ofera este placuta, iar daca in plicurile alea se afla si cafeina, atunci trebuie sa stii ca aceasta va micsora vasele de sange din zona ochilor…si vei scapa de aspectul obosit.

Refolosire pliculete de ceai. Calmarea arsurilor provocate de soare si reducerea inflamatiei. Stim cu totii cat de nesuferite sunt arsurile provocate de soare.

Ne expunem la razele soarelui convinsi ca nu exageram, doar ca uneori se intampla mici accidente. Ca sa scapi de probleme este suficient sa umpli o cana cu apa calduta si sa pui in ea un pliculet de ceai negru.

Citeste si: Incarcare rapida telefon. Cum sa incarci bateria in mai putin de o ora!

Acesta contine acid tanic si teobromina care sprijina eliminarea senzatiei de arsursa de la nivelul leziunii, dar si catehina care are rolul de a preveni deteriorarea pielii sau, daca aceasta s-a produs deja, ajuta la tratarea acesteia.

Dizolvarea murdariei usuroase. Pentru asta trebuie sa pui un plic de ceai intr-o tigaie murdara pe care sa o umpli cu apa fierbinte. Las-o la inmuiat peste noapte.

Acelasi acid tanic prezent in ceai va duce la diminuarea grasimii peste noapte, ceea ce va face tigaia mai usor de curatat dimineata.

Refolosire pliculete de ceai. De la lustruirea suprafetelor la… par matasos

Pliculete de ceai
Pliculete de ceai

Lustruirea suprafetelor de lemn sau reconditionarea lor. Trebuie s apui cateva plicuri de ceai, care au fost utilizate anterior, in apa calda pentru a prepara un ceai mai slab.

Acest lichid poate fi aplicat pe mobila sau pe parchet cu o carpa moale sau una din microfibre. Trebuie sa lustruieste un pic pentru a obtine luciul mult dorit, dar efortul tau merita.

O baie relaxanta. Data viitoare cand te bagi in cada, pune macar 2 plicuri de ceai in apa. Vei vedea cum antioxidantii din ceai iti vor lasa pielea curata, moale si hidratata. Apoi, daca folosesti iasomie sau musetel, aroma acestor ceaiuri te va ajuta sa te relaxezi.

Citeste si: Cum sa folosesti carbunele medicinal si la ce este bun

Refolosire pliculete de ceai. Fa focul cu plicuri de ceai. Poate pare nerealist, dar sa stii ca plicurile de ceai uscate si inmuiate in ceara – eventual ceara care se scurge de la lumanarea ta preferata – ajuta la initierea focului de tabara, de exemplu.

Odata uscate, aceste plicuri cu ceara se vor aprinde si vor arde usor, fiind o baza importanta pentru focul pe care vrei sa il faci.

Absoarbe mirosurile neplacute. De aceea este indicat sa pui un astfel de plic de ceai, uscat dupa folosire, evident, in frigider sau un dulapuri, sertare sau chiar in pantofi pentru eliminarea mirosurilor neplacute.

Par matasos
Par matasos

Ofera luciu natural parului tau si il face matasos. Pentru asta trebuie sa refierbi cateva plicuri de ceai, sa lasi acest ceai sa se raceasca si, inainte de a te spala pe cap, sa iti inmoi tot parul in acest ceai. Lasa-l sa actioneze aproximativ 10 minute si apoi spala-te pe cap asa cum faci de obicei.

Refolosire pliculete de ceai. Trateaza iritatiile pielii si muscaturile de insecte. Tot ce trebuie sa faci ca sa scapi de disconfort este sa aplici un plic de ceai rece sau racit pe zona afectata. Ceaiul va calma pruritul local si va contribui la diminuare inflamatiei.

Citeste si: Cum sa faci ceai englezesc in mod corect, exact ca un britanic

Descompunerea compostului poate fi sustinuta atat cu ceai gata preparat, cat si si pliculetele ramase. Asadar, daca ai ceva compost in curte, nu arunca pliculetele de ceai la gunoi, ci pune-le in compost.

Deschiderea porilor si intretinerea faciala pot fi facute cu plicurile de ceai. Trebuie doar sa le scufunzi in apa fierbinte si sa stai deasupra acestui bol timp de 10-15 minute. Aburul va deschide porii, iar antioxidantii din ceai iti vor tonifia si hidrata pielea.

Desigur, sa nu uitam de cea mai importanta utilitate a plicului de ceai. Si daca tot am ajuns pana aici, propun o cana mea