Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai si cum sa le usuci
Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai si cum sa le usuci

Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai si cum sa le usuci


Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai. Afla cum sa le usuci, cum sa pregatesti ceaiul in mod corect, dar si ce proprietati au aceste frunze. Ce trebuie sa stii si care sunt beneficiile acestui ceai.

Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai si cum le usuci – Cuprins:

Ceai din frunze de zmeur. Beneficii

Ceai din frunze de zmeur
Ceai din frunze de zmeur

Inainte de a stii cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai, ar fi bine sa stii si ce beneficii ofera fructele. Nu de alta, dar fructele sunt la fel de utile ca si frunzele acestui arbust.

Daca inca nu stiai, zmeura este bogata in acizi organici, fragarina, zahar, dar si o multime de vitamine precum vitamina A, B1, B2, B5, B6, C sau E. Pe langa asta, fructele de zmeur mai contin magneziu, fosfor, calciu, fier, iod, potasiu sau acid salicilic.

Pe langa aceste vitamine, fructele de zmeur contin si fibre, iar daca le consumi poti imbunati digestia corpului. Bineinteles, nu trebuie sa exagerezi cu consumul de zmeura, deoarece acest lucru duce la aparitia durerilor de stomac.

Desigur, zmeura contine si antioxidanti, iar aici amintim quercetina, vitamina C sau acidul elagic. O cana cu zmeura poate acoperi 45% din necesarul zilnic de vitamina C.

Pe de alta parte, frunzele de zmeura contin flavonoide si taninuri, adica antioxidanti ce ne pot ajuta organismul impotriva radicalilor liberi responsabili pentru deteriorarea celulelor.

Ca si fructele, ceaiul de frunze de zmeura contine vitamina A, B1, B2, B3, vitamina C, seleniu, calciu, fier, magneziu si mangan.

Mai mult, ceaiul din frunze de zmeur poate reduce inflamatiile, te poate ajuta sa slabesti, stimuleaza digestia, sporeste fertilitatea si ajuta doamnele la ameliorarea durerilor menstruale.

Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai

Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai
Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai

Cand se culeg frunzele de zmeura pentru ceai. Daca si tu vrei sa recoltezi frunzele pentru ceai, afla ca cea mai buna perioada este in lunile iunie-iulie. Adica atunci cand tufele de zmeur infloresc si fructifica.

Conform expertilor, in lunile de vara aceste frunze sunt incarcate la maximum cu substantele benefice. Totodata, sezonul cald este ideal pentru a usca frunzele pe cale naturala, asa ca nu va fi nevoie sa grabesti acest proces.

De asemenea, expertii spun ca in aceasta perioada frunzele sunt mai putin atacate de boli si daunatori. Asadar, reprezinta perioada ideala pentru cei ce vor sa le recolteze.

Citeste si: Frunze de gutui. Cum sa le folosesti si ce beneficii au

Mai trebuie sa stii ca frunzele se recolteaza fara codita, iar apoi se vor spala foarte bine cu apa rece pentru a le putea curata de praf sau alte impuritati. Ai grija sa le pui pe urma pe niste prosoape de hartie, pentru a absorbi excesul de apa.

Dupa ce le-ai curatat si le-ai uscat, frunzele se pun intr-un spatiu aerisit si bine ventilat, insa ferite de lumina soarelui. Tot procesul poate dura cateva saptamani, iar dupa aceea frunzele se vor pastra in pungi de hartie sau saculeti de tifon.

Pentru a prepara ceaiul din frunze de zmeur o sa ai nevoie de doua lingurite cu frunze uscate si 250 ml de apa. Apa clocotita se va pune peste frunze, iar timpul de infuzare este de 15 minute, dupa care ceaiul se strecoara.