Cum sa verifici online temperatura apei marii in functie de statiunea in care vrei sa mergi
Cum sa verifici online temperatura apei marii in functie de statiunea in care vrei sa mergi

Cum sa verifici online temperatura apei marii in functie de statiunea in care vrei sa mergi


Cum sa verifici online temperatura apei marii. Daca si tu planuiesti o astfel de vacanta si vrei sa te duci pe litoralul romanesc, mai exact la Marea Neagra, iti vom spune cum poti sa verifici online temperatura apei marii in functie de statiunea in care vrei sa mergi.

Cum sa verifici online temperatura apei marii in functie de statiunea in care vrei sa mergi – Cuprins:

Ecosistemul isi revine, iar Marea Neagra este mai curata ca oricand

Delfini
Delfini

Inainte sa iti explicam ce trebuie sa faci si cum sa verifici temperatura apei marii, o sa va iti niste vesti destul de interesante, pentru ca ecosistemul din Marea Neagra isi revina. Se pare ca starea de urgenta a fost benefica pentru Marea Neagra, deoarece ecosistemul a inceput sa isi revina, iar mamiferele marine vin in cautarea bancurilor de peste care incep sa se refaca.

Era de asteptat ca bancurile de pesti sa fie mai numeroase, pentru ca lipsa poluarii, traficului marin, dar si a pescuitului intensiv au fost benefice pentru reproducerea si refacerea vietii marine.

Conform cercetatorilor de la Institutul Grigore Antipa din Constanta, Marea Neagra are o capacitate trofica mare, pentru ca cinci fluvii aduc substante trofice care sunt extrem de benefice pentru diferite specii de pesti, precum scrumbia. Acesta este si unul din motivele pentru care delfinii vin din ce in ce mai des spre tarm.

Pentru cei ce nu stiu, Marea Neagra se intinde pe o suprafata de 423.388 kilometri patrati, iar cel mai adanc punct se afla la 2.212 m sub nivelul marii in apropriere de Ialta. Totusi, spatiul maritim al Romaniei are aproximativ 20.000 de kilometri patrati.

Afla si cum sa te racoresti pe timp de vara sau cum sa scapi de arsurile solare atunci cand ai stat prea mult timp la plaja!

Temperatura apei marii. Cum sa o verifici si ce pasi sa urmezi

Temperatura apei in Marea Neagra
Temperatura apei in Marea Neagra

Daca te-ai hotarat sa mergi in vacanta la noi pe litoral, trebuie sa stii ca iti poti alege perioada in functie de temperatura apei marii. Bineinteles, vei putea sa verifici temperatura in functie de statiunea unde vei merge, asa ca nu este greu sa iti faci un concediu perfect chiar si la noi la mare.

Dupa cum bine stim, temperatura apei a scazut in ultima perioada, asa ca ar fi indicat sa verifici cat de calda este apa in perioada in care urmeaza sa pleci. Nu de alta, dar exista posibilitatea sa nu poti intra in apa din cauza temperaturii prea scazute, asadar asta poate insemna un concediu esuat.

Pentru a verifica temperatura marii online, trebuie sa intri pe site-ul meteoblue.com si o sa obtii toate informatiile de care ai nevoie despre apa Marii Negre. Poti vedea care este inaltimea valurilor, directia acestora, dar si temperatura apei.

De asemenea, pe acest site mai poti obtine informatii despre temperatura din aer, temperatura resimtita, directia in care bate vantul, viteza acestuia, dar si cantitatile de precipitatii care ar urma sa cada.

Poti sa vezi cum este vremea la Constanta sau la Mamaia, 2 mai sau Costinesti, Corbu sau Vadu, care este temperatura apei marii la Vama Veche sau Neptun si cat de mari sunt valurile la Olimp sau Jupiter. Toate aceste lucruri le poti afla de pe site-ul mentionat.

Beneficiezi de o prognoza pe 7 zile, asa ca iti va fi de ajuns sa stii daca perioada in care ai ales sa iti petreci concediul la Marea Neagra va fi lipsita de precipitatii si temperatura apei va fi perfecta pentru tine si familia ta.