Cum se instaleaza corect o centrala termica la bloc, unde trebuie montata?
Cum se instaleaza corect o centrala termica la bloc, unde trebuie montata?

Cum se instaleaza corect o centrala termica la bloc, unde trebuie montata?


Centrala termica este absolut necesara daca locuiesti la bloc si vrei sa nu mai depinzi de instalatiile vechi si de incalzirea centralizata. Tocmai de aceea, te sfatuim sa iti cumperi o centrala pentru locuinta ta!

Totusi, trebuie sa fii foarte atent, asa ca o sa iti spunem cum se monteaza corect o centrala termica la bloc, unde trebuie amplasata.

De ce este importanta pozitionarea corecta a centralei termice?

Instalare centrala termica
Instalare centrala termica

Ei bine, este foarte important ca atunci cand instalam centrala termica in apartamentul nostru, sa o amplasam in locurile pe care expertii le recomanda. Nu de alta, dar siguranta ta trebuie sa fie pe primul loc

Acest lucru este foarte important, pentru ca daca o vom instala intr-un loc unde exista fluctuatii mari de temperatura, indens, praf sau rugina, atunci vom reduce si durata de functionare al centralei termice.

Tocmai de aceea, centrala termica nu se poate instala in orice camera dorim si trebuie sa luam in calcul si acei factori pe care i-am mentionat mai sus. Acest echipament trebuie sa functioneze la parametri optimi.

Unde se amplasaza centrala termica intr-un apartament, la bloc?

Revizie termica centrala termica
Revizie termica centrala termica

Daca locuiesti la bloc, atunci trebuie sa stii ca cea mai potrivita centrala termica este cea pe gaz sau centrala electrica, atunci cand imobilul nu este conectat la reteaua de gaze.

In cazul in care te-ai hotarat sa iti cumperi o centrala termica, trebuie sa stii ca aceasta se amplaseaza in mod corect pe balcon sau in bucatarie, pe un perete care are legatura cu exteriorul locuintei.

Centrala termica se va amplasa pe peretele ce are legatura cu exteriorul, deoarece evacuarea gazelor se va face direct din si catre exterior, prin traversarea acelui perete.

Totodata, incaparea unde se monteaza centrala termica trebuie sa aiba o suprafata vitrata, adica antiexplozie, de minimum 0.03 mp/mc volum incapere pentru constructii din beton si de 0.05 mp/mc pentru constructiile din caramida.

In jurul centralei, se lasa un spatiu de minimum 0.4 m, iar accesul trebuie sa fie permanent si sa se faca la partea din fata a aparatului.

Afla si cum sa alegi un vas de expansiune pentru centrala termica sau cum sa elimini pierderile de caldura din casa ta pe timp de iarna.

Unde nu este indicat sa montezi centrala intr-un apartament la bloc

Centrala termica de apartament
Centrala termica de apartament

Poate ca ar fi bine sa iti explicam si unde nu este indicat sa instalezi centrala termica, daca locuiesti la bloc, intr-un apartament. Ei bine, nu ai voie sa instalezi centrala termica in dormitor sau intr-o camera de zi. Mai mult, balconul in care o instalezi trebuie sa fie inchis, pentru ca nu vrei ca centrala sa inghete ori sa existe pericol de condens.

Expertii spun ca centrala termica nu se monteaza nici intr-o camera unde este mult praf, in incaperile cu umiditate ridicata ori exista posibilitatea de poluare a aerului.

Dupa cu vedeti, nu este atat de simplu, asa ca luati in considerare angajarea unor profesionisti care se vor ocupa de instalarea corecta a echipamentului de incalzire!