Cum sa cureti fierbatorul electric. Cele mai bune metode pentru indepartarea depunerilor de calcar
Cum sa cureti fierbatorul electric. Cele mai bune metode pentru indepartarea depunerilor de calcar

Cum sa cureti fierbatorul electric. Cele mai bune metode pentru indepartarea depunerilor de calcar


Depunerile de calcar afecteaza o multime de aparate electrocasnice, iar fierbatorul electric de apa este unul dintre ele. Tocmai din acest motiv, ar fi bine sa stii cum sa cureti fierbatorul si care sunt cele mai bune metode de a indeparta acele depuneri cauzate de apa dura.

Cum sa cureti fierbatorul electric. Cele mai bune metode pentru indepartarea depunerilor de calcar – Cuprins:

De ce apar depunerile de calcar intr-un fierbator electric?

Fierbator electric
Fierbator electric

Ei bine, explicatia acestui fenomen este destul de simpla. Apa contine minerale si pe masura ce aceasta fierbe, unele minerale se depun la fundul fierbatorului. In cazul in care locuiesti intr-o zona unde apa este dura, atunci in timp vor aparea depunerile de calcar.

Nu este bine sa lasi aceste depuneri de calcar necuratate, pentru ca stratul se va ingrosa, iar partea fierbatorului care incalzeste apa o sa devina ineficienta. Drept urmare, va dura extrem de mult pana ce apa se va incalzi si fierbatorul nu o sa isi mai faca treaba.

Si daca te intrebi cat de mult se poate murdari, raspunsul il vei gasi dupa un timp in care o sa folosesti fierbatorul electric. Acele pete albe ca de sare o sa iti puna mari probleme. Nu lasa lucrurile nerezolvate si aplica una dintre metodele pe care o sa ti le explicam.

Cum sa cureti fierbatorul electric de apa si sa indepartezi depunerile de calcar

Curatare fierbator electric cu otet
Curatare fierbator electric cu otet

Cea mai simpla metoda de a curata fierbatorul de apa din inox,  este sa pui in el o solutie de apa si otet. Este nevoie sa adaugi doar un pahar de otet alb, iar apoi sa pui si apa pana ce acesta se umple.

Porneste fierbatorul si lasa solutia sa fiarba, iar apoi lasa apa cu otet sa actioneze asupra depunerilor de calcar pe perioada noptii. Dimineata, clateste bine cu apa si ai sa vezi ca depunerile au disparut.

In cazul in care folosesti un fierbator din plastic, atunci trebuie sa folosesti jumatate de pahar de otet, pentru ca acesta este acid si poti sa strici aparatul.

Acid citric pudra
Acid citric pudra

O alta metoda este sa umpli jumatate din fierbator cu apa, iar apoi sa il pornesti si sa o lasi sa dea in clocot. Dupa aceea, opreste-l si adauga 2 linguri de acid citric pudra si amesteca bine. Lasa acidul citric sa isi faca treaba, timp de 20 de minute, iar apoi clateste foarte bine fierbatorul electric cu apa.

Bicarbonat
Bicarbonat

Bineinteles, si bicarbonatul de sodiu este o solutie pentru a curata depunerile de calcar cauzate de apa dura. Pune un litru de apa in fierbator, adauga doua linguri de bicarbonat, iar apoi amesteca foarte bine.

Porneste fierbatorul electric si lasa solutia sa fiarba. La final, opreste fierbatorul si lasa solutia sa mai stea in interiorul fierbatorului timp de o ora. Clateste foarte bine dupa aceea, folosind apa curata.

Lamaie
Lamaie

In cazul in care in manualul de utilizare al fierbatorului scrie ca nu trebuie sa folosesti otet pentru a il curata, atunci iti recomandam lamaia. Umple fierbatorul cu apa, stoarce sucul de la o lamaie in apa, iar apoi taie lamaia si pune feleiile in apa.

Porneste fierbatorul si lasa apa sa dea in clocot. Dupa aceea, opreste-l si lasa apa cu lamaie sa actioneze timp de o ora. Arunca apoi continutul si clateste foarte bine. Poti folosi si lime in loc de lamaie.

La final, nu uita sa folosesti un burete non-abraziv pentru a curata interiorul. In acest fel, o sa indepartezi toate depunerile de calcar si o sa faci fierbatorul sa arate ca nou! De asemenea, poti incerca sa cureti interiorul cu un burete inmuiat in otet.

O ultima metoda este sa folosesti Coca-Cola. Am incercat si noi aceasta metoda si o sa poti vedea pas cu pas in tutorialul video pe care ti l-am pregatit. Mult succes in a curata fierbatorul electric!