Izolare geamuri iarna. Cum sa izolezi ferestrele locuintei, pe timp de iarna
Izolare geamuri iarna. Cum sa izolezi ferestrele locuintei, pe timp de iarna

Izolare geamuri iarna. Cum sa izolezi ferestrele locuintei, pe timp de iarna


Izolare geamuri iarna. Pentru ca pe timp de iarna este esential ca locuinta ta sa fie izolata, ar trebui sa acorzi atentie mai ales ferestrelor. Daca exista probleme, atunci cu siguranta vor exista si pierderi de caldura, care se vor simti la buzunarul tau. Tocmai de aceea, este necesar sa izolezi ferestrele locuintei tale, pentru a te asigura ca pastrezi caldura si ca mentii o temperatura constanta. O sa iti aratam cateva metode prin care poti sa faci economii pe timp de iarna.

Izolare geamuri iarna. Cum sa izolezi ferestrele locuintei, pe timp de iarna – Cuprins:

Izolare geamuri iarna. 5 metode pe care le poti folosi

Izolare geamuri iarna adeziv silicon
Izolare geamuri iarna adeziv silicon

Izolare geamuri iarna. Prima metoda despre care vorbim este folosirea unui adeziv pentru izolare termica sau un adeziv pe baza de silicon. Cu ajutorul acestuia, trebuie sa acoperi orice fisuar sau crapatura care permite caldurii sa iasa din casa.

Ferestrele trebuie sigilate foarte bine, iar in acest mod o sa reduceti si consumul de energie, ceea ce inseamna si reducerea facturii lunare de energie.

Daca nu va pricepi foarte bine, este indicat sa apelezi la un expert!

Banda autoadeziva izolatoare din burete
Banda autoadeziva izolatoare din burete

Alta metoda pe care o aducem in discutie este montarea unei benzi autoadezive din burete, pentru etansare. Te poate ajuta sa faci o izolare pentru geamuri iarna.

Recomandam folosirea acesteia mai ales in casele care au ferestre vechi, in care exista spatii destul de mari prin care aerul rece poate intra in locuinta.

Daca si tu ai vazut acele diferente pe unde aerul rece isi face loc, atunci trebuie doar sa lipesti o banda de-a lungul acesteia.

Apasa foarte bine, pentru a te asigura ca s-a lipit cum trebuie! Poti gasi o astfel de banda la eMag.ro.

Singurul dezavantaj este ca odata ce temperaturile vor creste, va fi destul de greu de dezlipesti banda.

Drept urmare, s-ar putea sa se desprinda cu tot cu vopsea, iar dupa aceea o sa fie nevoie sa faci mici retusuri. Totusi, reprezinta o metoda ieftina de a izola ferestrele din casa ta.

Draperii
Draperii

Izolare geamuri iarna. Dupa ce te-ai asigurat ca ai izolat ferestrele, nu ar fi rau sa instalezi si niste draperii.

Sunt disponibile o multime de modele, de materiale si de culori, asa ca acestea o sa iti faca locuinta sa arate altfel.

Drapeliile mai groase vor actiona si ca un izolator, asa ca mai mult ca sigur ca o sa pastrezi caldura in casa ta.

Singurul dezavantaj ramane faptul ca draperiile mai groase sunt destul de scumpe si vor bloca si intrarea luminii in casa.

Desigur, o sa fie nevoie sa le curatati periodic si o sa trebuiasca sa apelati la serviciile unei spalatorii profesionale.

Folie izolare termica geam
Folie izolare termica geam

Izolare geamuri iarna. Alta solutie o reprezinta foliile de geam pentru izolare termica.

Acestea te vor ajuta pentru a te proteja impotriva caldurii si stralucirii soarelui pe timp de vara, iar pe timp de iarna vor reduce cu pana la 27% perderile de caldura prin suprafata de sticla.

Foliile au un efect redus de oglinda pentru exterior, iar la interior vor da o tenta fumurie.

Acestea reprezinta o solutie temporara, insa mare atentie pentru ca trebuie montate in mod corect pentru a fi eficiente. Poti cumpara o astfel de folie de la eMag.ro.

Izolare geamuri iarna stor semiopac celular
Izolare geamuri iarna stor semiopac celular

Ultima solutie pentru o izolare a unor geamuri pe timp de iarna, o reprezinta jaluzelele plisate sau storurile celulare semiopace. Acestea te pot ajuta atunci cand este vorba de izolarea ferestrelor, dar lasa si lumina sa intre in casa ta.

Avantajul este ca se pot monta extrem de usor si pot fi folosite pentru majoritatea ferestrelor, insa in functie de tipul pe care vrei sa il cumperi, pot fi destul de scumpe.

Totodata, o sa fie nevoie sa apelezi si la o firma specializata, pentru ca nu o sa le poti monta singur. Doar asa poti face o izolare a unor geamuri pe timp de iarna, pe care te poti baza.

Afla si cum sa pastrezi caldura in casa ta, pe timp de iarna sau cum sa scapi de igrasie si de umezeala din casa ta!