Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii
Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii

Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii si ce ar trebui sa faci


Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii. Stim cu totii ca de fiecare data cand ploua, primul instinct este sa ne adapostim pentru a nu ne uda sau pentru a evita frigul. Ei bine, pe cealalta parte, ploaia poate fi relaxanta. Iata ce trebuie sa faci.

Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii – Cuprins:

Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii

Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii
Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii

Cu toate ca pare greu de crezut, cercetatorii afirma faptul ca ploaia te poate scapa de stres. Te poti bucura de ploaie sub un acoperis sau… poti iesi in aer liber si lasa picaturile sa te ude. Ambele metode ajuta la eliberarea stresului.

Ploile din lunile aprilie aduc florile in luna mai si trezesc natura la viata. Daca si tu crezi ca acele zile ploioase sunt relaxante, trebuie sa stii ca nu esti singurul. Exista mai multe cai prin care te poti relaxa cu ajutorul ploii si prin care poti scapa de stres.

Citeste si: Apa pluviala. Cum sa folosesti apa de ploaie in gradina ta

Cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii. Ai auzit de petrichor? Acest cuvant vine din limba greaca si se refera la mirosul ploii pe pamantul uscat sau acel miros al prafului dupa ploaie. Cuvantul vine din greaca, „petros” inseamna ploaie si „ior” care se refera la fluidul ce curge in venele zeilor din mitologia greaca.

In acelasi timp, sunetul de ploaie contribuie si mai mult la relaxarea corpului. Zgomotul produs de picaturile de ploaie pe acoperis, umbrele sau pe frunzele copacilor ajuta organismul sa se relaxeze.

Zi ploioasa
Zi ploioasa

Nu uita ca ploaia curata si aerul, asa ca particulele de praf sau alte impuritati sunt absorbite de stropii de apa. Drept urmare, calitatea aerului creste dupa ce ploua si ne ajuta sa ne relaxam si sa reducem stresul.

Primul instinct atunci cand ploua este sa intram in casa sau la adapost. Acest sentiment de solitudine contribuie la reducerea stresului.

Desigur, poti sta la adapost sau poti iesi in ploaie pentru o plimbare sau pentru a face putina treaba prin gradina. Bineinteles, daca tuna sau fulgera, iti sugeram sa stai in casa, vorbim doar despre ploile linistite.

Citeste si: Cum sa conduci in siguranta pe ploaie, daca esti sofer incepator

Daca decizi sa iesi in ploaie, ar trebui sa te imbraci cum trebuie, pentru a nu te uda atat de rau. In cazul in care te uzi, incearca sa nu stai prea mult, pentru a preveni hipotermia. Odata ce ai intrat in casa, asigura-te ca faci un dus fierbinte si te schimbi in niste haine uscate. Astfel, inveti cum sa reduci stresul cu ajutorul ploii.

O plimbare prin ploaie este un mod excelent de a te bucura de natura. Dar ce-ai spune daca ai ingriji gradina atunci cand ploua? Poti face anumite lucruri prin gradina, spre exemplu sa scoti buruienile, pentru ca atunci cand solul este umed acestea vor iesi mai usor din pamant.

Atata timp cat nu ploua prea mult si nu se fac baltoace, iti poti face de lucru prin gradina, insa ai grija sa faci un dus fierbinte atunci cand intri in casa si sa te schimbi in haine uscate.