Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul ploios
Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul ploios

Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul ploios


Pregatire casa pentru ploaie. Cum sa iti pregatesti locuinta si ce trebuie sa faci inainte sa vina sezonul ploios si sa te ia in surprindere. Ploaia este buna pentru gradina si gazon, insa sigur nu vrei sa intampini probleme cu acoperisul, subsolul inundat sau alte pagube majore.

Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul ploios – Cuprins:

Pregatire casa pentru ploaie. Cum sa iti pregatesti locuinta

Pregatire casa pentru ploaie. Pentru ca nu mai e mult pana ce furtunile de primavara o sa vina, am decis sa vorbim un pic despre pregatirea casei pentru ploaie. Nu de alta, dar nu credem ca vrei sa te lovesti de problemele cu apa.

Pregatire casa pentru ploaie
Ploaie torentiala

In primul rand, trebuie sa arunci o privire atenta asupra acoperisului. Drept urmare, ar trebui sa mergeti in jurul casei si sa cautati locurile in care acoperisul este lasat, petele de imbatranire sau sindrila slaba. Bineinteles, depinde si de materialul din care este confectionat acoperisul.

Citeste si: Cum sa iti pregatesti casa pentru iarna. 10 lucruri pe care sa le iei in considerare!

In cazul in care ati vazut vreo problema, ar trebui sa va urcati pe acoperis pentru o inspectia mai atenta.

De obicei, acele mici defectiuni se repara repede, insa daca vorbim despre o suprafata mare care este afectata, atunci ar trebui sa chemi o firma specializata.

Sistem plase pentru burlan
Sistem plase pentru burlan

Pregatire casa pentru ploaie. Burlanele au si ele un rol important, pentru ca evacueaza apa de pe acoperis departe de casa.

Fara un sistem de drenaj bine pus la punct, apa va ajunge in jurul fundatiei, iar acest lucru va cauza probleme destul de mari, precum mucegaiul, igrasia sau eroziuni.

Curata burlanele de frunze uscate sau alte resturi, pentru a te asigura ca apa se scurge cum trebuie. De asemenea, ar trebui sa instalezi si niste plase pentru a te asigura ca burlanele raman curate pe viitor. Exact ca cele din poza.

Apa infiltrata in tavan
Apa infiltrata in tavan

Pregatire casa pentru ploaie. Nu uita sa verifici si interiorul case pentru posibile pete de apa. Inspecteaza cu atentie peretii si tavanul, cauta pete de apa sau urme de mucegai.

Toate aceste probleme semnaleaza si un acoperis care permite apei sa curga in interior. Daca descoperi vreo urma, ar trebui sa te duci si in mansarda, pentru a te asigura ca ai depistat sursa problemei.

Pregatire casa pentru ploaie
Banda de etansare fereastra

Pregatire casa pentru ploaie. Daca tot te afli la interior, nu ar fi rau daca ai verifica usile si ferestrele. Asigura-te ca acestea se inchid cum trebuie si nu arata urme de uzura.

In cazul in care usile sau ferestrele sunt vechi, ar trebui sa inlocuiesti garniturile de etansare. Daca nu exista asa ceva, atunci ia in considerare montarea lor, pentru ca lipsa acestora permite apei sa intre sau aerului rece sa intre in locuinta ta.

Creanga de copac rupta
Creanga de copac rupta

Nu uita de copacii care se afla in apropierea locuintei tale. Verifica daca sunt crengi pe cale de a se rupe sau alte pericole de acest gen.

Copacii trebuie sa aiba acele crengi periculoase taiate, pentru a nu iti pune locuinta in pericol atunci cand sunt vijelii. Asigura-te ca apa se scurge din curtea ta si ca nimic nu ii sta in cale.

Canalizare
Canalizare

Pregatire casa pentru ploaie. Subsolul poate sa creeze o multime de probleme atunci cand vine sezonul ploios. Pentru a te asigura ca nu o sa intampini probleme, verifica ferestrele de la subsol, iar daca observi urme de apa, sigileaza-le cum trebuie.

Daca garajul tau se afla sub casa, la subsol, ar fi bine sa iei in considerare montarea unei pompe care sa evacueze apa in exces, in cazul unei inundatii de la o ploaie mai serioasa.