Cum sa iti dai seama ca este timpul sa cumperi electrocasnice noi
Cum sa iti dai seama ca este timpul sa cumperi electrocasnice noi

Cum sa iti dai seama ca este timpul sa cumperi electrocasnice noi


Cum sa iti dai seama ca a venit timpul sa cumperi electrocasnice noi, care sunt primele semne care te anunta acest lucru. Iata ce trebuie sa stii daca si tu ai intampinat probleme legate de electrocasnicele din casa ta.

Cum sa iti dai seama ca este timpul sa cumperi electrocasnice noi – Cuprins:

Cum sa iti dai seama ca este momentul sa cumperi electrocasnice noi

Electrocasnice noi
Electrocasnice noi

Fie ca vorbim despre masina de spalat sau frigider, trebuie sa recunoastem faptul ca aceste aparate se strica in timp. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii care este durata de viata a acestora si cand ar fi bine sa iei in considerare o inlocuire.

Daca vei stii care sunt primele semne ce te anunta ca electrocasnicele se strica, o sa stii si cand sa faci mici reparatii sau cand este timpul sa te uiti la ofertele din magazine. Iata ce trebuie sa stii.

Frigider stricat
Frigider stricat

O sa incepem cu frigiderul, poate unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice dintr-o locuinta. Ei bine, frigiderul iti „comunica” posibilele de fectiuni, asa ca ar fi bine sa ii acorzi o atentie deosebita, asta daca nu vrei sa se strice mancarea.

Daca vei observa condens in frigider sau in congelator, este posibil sa ai probleme legate de garnitura de pe usa. Poti face un test simplu prin care sa prinzi o bucata de hartie cand inchizi usa, iar daca aceasta va cadea inseamna ca garnitura nu isi face treaba si trebuie sa o inlocuiesti. Nu este vorba de o reparatie scumpa, asa ca poti scapa doar cu vreo 40 de lei cheltuiti.

In cazul in care frigiderul scoate un zgomot ciudat sau este mai zgomotos decat de obicei, ar fi bine sa verifici motorul. Daca frigiderul este prea cald la exterior, acest lucru poate indica o problema destul de grava.

Bineinteles, cea mai mare problema va fi atunci cand frigiderul nu va raci indeajuns de bine si mancarea se va strica. Ei bine, acesta este semnul care te anunta ca este momentul sa cumperi unul nou!

Masina de spalat vase
Masina de spalat vase

Daca obisnuiesti sa folosesti o masina de spalat vase, trebuie sa stii ca ciclul de viata al acestor electrocasnice este de aproximativ 10 ani. Inainte de asta, masina de spalat o sa te anunte ca va veni acest moment prin anumite probleme.

Fie ca vorbim despre o usa care nu se mai inchide la fel de bine, de apa care nu se incalzeste sau de sunete ciudate in timpul ciclului de spalare, toate aceste probleme anunta ca o sa vina timpul pentru o inlocuire.

Si daca vei observa urme de rugina, crapaturi sau alte probleme de ordin cosmetic, acestea sunt alte semne pe care le poti lua in considerare. Bineinteles, problemele cele mai mari le intampini atunci cand masina nu mai curata vasele la fel de bine ca inainte.

Masina de spalat stricata
Masina de spalat stricata

Daca vorbim de masina de spalat rufe, trebuie sa stii ca acestea au un ciclu de viata de aproximativ 10 ani, in functie de cat de mult o folosesti. Totusi, si acestea se vor strica intr-un final, asa ca ar fi bine sa stii si care sunt semnele care te anunta.

Cea mai simpla problema pe care o poti rezolva este legata de depunerile de calcar, insa acestea au o rezolvare pe care o vei gasi aici. Alte semne care te anunta ca e timpul sa inlocuiesti masina de spalat sunt anumite zgomote care apar in timpul ciclului de spalare, faptul ca masina de spalat se misca mult prea tare atunci cand spala rufe, dar si scurgerile de apa pe care le gasesti prin jurul acesteia. Desigur, mai poti intampina probleme legate si de partea electronica.

Daca folosesti si un uscator de rufe, ar fi bine ca ciclul de viata al acestora este undeva la 13 ani, in functie de cat de des il folosesti. Totusi, daca auzi diverse zgomote in timpul ciclului de uscare sau daca hainele nu se usuca la fel de bine ca inainte, ar fi bine sa iei in considerare o inlocuire.

Cele mai importante semne care te anunta ca a venit timpul sa cumperi un uscator de rufe nou sunt mirosul de ars din timpul ciclului de uscare sau chiar aparitia focului.

Aspirator
Aspirator

Nu puteam sa nu aducem vorba de aspirator, unul dintre cele mai folosite aparate dintr-o casa. Ei bine, daca obisnuiesti sa il folosesti destul de des, trebuie sa stii care sunt semnele ce te anunta ca este nevoie de o inlocuire. Cand trebuie sa cumperi electrocasnice noi?

Daca atunci cand folosesti aspiratorul apar anumite zgomote, filtrele se blocheaza sau miroase a ars, este timpul sa investesti intr-un nou aspirator sau sa il duci pe acesta la reparat. Este destul de dificil sa spunem despre ciclul de viata al acestor aparate, pentru ca sunt foarte multe tipuri si modele.

Uscator de par
Uscator de par

Doamnele care obisnuiesc sa foloseasca un uscator de par trebuie sa stie si cand este momentul sa il inlocuiasca. Aceste aparate au un ciclu de viata de aproximativ 5 ani, in functie de cat de mult il folosesti.

Ei bine, daca auzi un zgomot ciudat, daca se incalzeste prea tare sau daca uscatorul de par nu va mai livra aer cald, inseamna ca este timpul sa cumperi unul nou. Te sfatuim sa nu il mai folosesti pe acesta, pentru ca este posibil sa se arda sau sa ia foc.