Cum sa alegi masina de spalat rufe pentru casa ta
Cum sa alegi masina de spalat rufe pentru casa ta

Cum sa alegi masina de spalat rufe pentru casa ta


Cum sa alegi masina de spalat rufe. In ziua de astazi, masina de spalat rufe nu mai lipseste aproape din nicio casa. Vrem sau nu sa recunoastem asta, o masina de spalat se dovedeste extrem de utila pentru fiecare dintre noi, scutindu-ne de o sarcina dificila care ne-ar lua destul de mult timp.

Asadar, orice am vrea sa spunem, trebuie sa fim de acord ca o masina de spalat buna ne poate ajuta sa economisim atat timp, cat si bani.

Alegerea unei masini de spalat nu este insa o sarcina atat de usoara, in special in zilele noastre, cand piata a fost invadata de o multime de masini de spalat extrem de bune.

Va oferim in randurile urmatoare cateva informatii importante pe care ar trebui sa le stiti inainte de a cumpara o masina de spalat pentru a putea face cea mai buna alegere!

Tipuri de masini de spalat

Masina de spalat cu incarcare verticala
Masina de spalat cu incarcare verticala

Cum sa alegi masina de spalat rufe. In primul si primul rand trebuie sa stim ca pe piata exista mai multe tipuri de masini de spalat rufe. Asadar, ar fi indicat sa stim mai intai care sunt nevoile noastre si care sunt caracteristicile care ne-ar ajuta.

Citeste si: Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat

Daca vorbim despre tipurile de masini de spalat rufe disponibile pe piata, ne referim in primul rand la dimensiunile acestora si la modalitatile de incarcare.

Astfel, avem urmatoarele tipuri de masini de spalat rufe:

  • masini de spalat rufe cu incarcare verticala (cu dimensiuni 90 x 60 x 40)
  • masini de spalat rufe cu incarcare frontala (cu dimensiuni 85 x 60 x 60),
  • masini de spalat rufe slim cu incarcare frontala (cu dimensiuni 85 x 40 x 60)
  • masini de spalat rufe compacte cu incarcare frontala (cu dimensiuni 70 x 47 x 51)

Cum sa alegi masina de spalat. Consumul de energie

Cum sa alegi masina de spalat
Cum sa alegi masina de spalat

Cum sa alegi masina de spalat rufe. Consumul de energie al unei masini de spalat rufe este important atunci cand facem aceasta alegere, acesta determinand si costul de utilizare pe termen lung al aparatului.

De asemenea, atunci cand analizam optiunile disponibile pe piata nu trebuie sa neglijam nici eficienta in spalare a modelelor disponibile, nivelul de zgomot al acestora, capacitatea lor de incarcare, numarul de programe, materialul din care este realizata cuva sau rezistenta la incalzire.

Citeste si: Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia

Numarul de rotatii este, de asemenea, foarte important –  cu cat acesta este mai mare, cu atat rufele vor iesi mai uscate.

Pe piata au aparut si masini de spalat ultra-moderne, care pot fi programate de la distanta prin intermediul unei aplicatii instalate pe un smartphone.

Revenim acum la ceea ce spuneam mai devreme si vorbim despre consumul de energie al masinilor de spalat rufe. La aceasta ora nu se mai fabrica masini de spalat sub clasa energetica A.

Cele mai multe modele pe care le vei gasi pe piata in ziua de astazi sunt cele din clasa A+++, acestea fiind probabil si cele mai populare.

Totusi, masina de spalat rufe care are cel mai scazut consum energetic este cea din categoria A+++++.

Bineinteles, acestea sunt si cele mai scumpe modele pe care le vei gasi. Trebuie sa te gandesti insa ca pe termen lung investitia va fi amortizata, aceasta fiind varianta cea mai economica in cele din urma.

Programele unei masini de spalat rufe

Rufe spalate
Rufe spalate

Cum sa alegi masina de spalat rufe. Programele masinii de spalat rufe joaca un rol esential in procesul de alegere a unei masini, asa ca trebuie sa stii de la bun inceput care iti sunt nevoile.

Aceste programe sunt, practic, niste setari predefinite pentru fiecare nevoie, existand posibilitatea ca la unele programe sa se poata interveni la temperatura sau la uscare.

Bineinteles, o masina de spalat rufe mai complexa va beneficia de cat mai multe programe, acest aspect contribuind in cele din urma si la pretul final al produsului.

Citeste si: Cum sa repari electrocasnicele din casa ta. Defectiuni care nu au nevoie de specialisti

Acestea sunt unele dintre cele mai importante programe de spalare pe care ar trebui sa le aiba fiecare masina de spalat rufe: bumbac, sintetic, spalare manuala, culori inchise, haine colorate, lenjerie delicata, spalare rapida, improspatare, camasi, lana, etc.

Functiile aditionale de care beneficiaza o masina de spalat rufe sunt, de asemenea, importante, acestea aducand o serie de avantaje importante utilizatorului.

Printre cele mai populare functii aditionale se numara antisifonarea, clatirea rufelor, clatirea suplimentara, stoarcerea rufelor sau prespalarea.

Cum sa alegi masina de spalat rufe. Capacitatea cuvei

Capacitate masina de spalat
Capacitate masina de spalat

Cum sa alegi masina de spalat rufe. Capacitatea masinii este, evident, importanta atunci cand faci o alegere in acest sens.

Cu cat aceasta este mai mare, cu atat vei putea spala mai multe rufe in acelasi timp. Fiecare isi stie nevoile din acest punct de vedere si poate face o alegere!

In cele din urma nu trebuie sa neglijam nici numarul de rotatii al masinii de spalat rufe, acesta fiind una dintre cele mai importante caracteristici ale unei masini.

Este important ca numarul de rotatii sa fie cat mai mare! Marea majoritate a masinilor de spalat rufe disponibile in prezent au un numar de rotatii cuprins intre 1.000 si 1.200 de  rotatii per minut.

Pe piata exista insa si aparate cu 1.400 de rotatii per minut. Acum ca stii cum sa o alegi, poti cumpara o masina de spalat rufe de la eMag.ro.