Cum sa intretii corespunzator o masina de spalat rufe
Cum sa intretii corespunzator o masina de spalat rufe

Cum sa intretii corespunzator o masina de spalat rufe


Intretinere masina de spalat. Masina de spalat rufe este o investitie pe termen lung pe care o facem fiecare dintre noi o data la ceva timp, aceasta ajungand aproape sa nelipseasca din casele noastre in ziua de astazi. De aceea, este necesar sa stim cum sa ii prelungim durata de viata si sa o intretinem in mod corect.

Citeste manualul de utilizare al masinii de spalat

Program spalat rufe
Program spalat rufe

Intretinere masina de spalat. Masina de spalat isi va dovedi utilitatea in multe situatii, aceasta putandu-ne ajuta sa economisim atat timp, cat si bani.

Este important insa sa acordam o atentie speciala intretinerii masinii de spalat daca vrem sa ne bucuram de avantajele pe care ni le ofera pentru o perioada cat mai indelungata.

Masina de spalat rufe este, in general, extrem de rezistenta. Totusi, aceasta se poate strica destul de usor in cazul in care nu stim sa o folosim asa cum trebuie.

Pentru ca stim ca nu toata lumea stie cum trebuie sa foloseasca corespunzator o masina de spalat rufe, in randurile urmatoare iti vom oferi cateva sfaturi pe care ar trebui sa le ai in vedere daca iti doresti ca masina ta de spalat rufe sa aiba o viata cat mai lunga!

Poate ca la prima vedere pare un sfat mai mult decat banal, insa nu este deloc asa!

Manualul de utilizare al masinii de spalat iti poate oferi o serie de informatii extrem de importante, asa ca ar fi bine sa il citesti inainte de a folosi prima data masina.

Acorda o atentie speciala avertismentelor si masurilor de siguranta prezentate in acel manual!

Intretinere masina de spalat. Cum sa montezi masina in mod corect in casa ta

Montare masina de spalat
Montare masina de spalat

Intretinere masina de spalat. Ei bine, asa cum probabil ca iti poti imagina, masina de spalat rufe nu poate fi asezata chiar oriunde.

In primul si primul rand, tine cont de faptul ca pozitionarea unei masini de spalat trebuie sa indeplineasca doua conditii extrem de importante: sa aiba acces la o sursa de apa/scurgere si sa fie intr-un mediu relativ izolat.

Cisteste si: Cum sa readuci albul rufelor fara sa folosesti inalbitor.

Cele mai comune locuri de amplasare a masinii de spalat rufe sunt baia sau bucataria.

In cazul in care locuiesti intr-o casa mai mare insa, poti apela si la o camera mai mica care sa fie dedicata spalarii si uscarii rufelor.

Stabilitatea este extrem de importanta pentru functionarea corecta a unei masini de spalat rufe. Fixarea ei se face folosind o nivela, cu ajutorul careia pot fi determinate orice instabilitati ale planului orizontal.

Acest aspect poate fi controlat insa si cu ajutorul picioruselor reglabile ale masinii.

Pentru a asigura o stabilitate suplimentara poti apela si la niste bucati din material aderent, precum cauciucul, pe care le poti aseza sub piciorusele de care pomeneam mai devreme.

Masina de spalat rufe nu trebuie asezata peste un covor sau peste o mocheta mai groasa, aerisirea putand fi blocata in aceste conditii, ceea ce ar duce in cele din urma la supraincalzire.

Intretinere masina de spalat. Spala rufele in mod corect

Rufe spalate
Rufe spalate

Intretinere masina de spalat. Revenim la manualul de utilizare al masinii de spalat rufe si iti reamintim ca regulile mentionate acolo cu privire la spalarea corecta in masina de spalat sunt extrem de importante.

Spre exemplu, nu supraincarca masina de spalat cu rufe, acestea neputand sa fie spalate corespunzator in cazul in care masina este incarcata peste nivelul corect.

De asemenea, acorda importanta si instructiunilor de pe produsele pe care urmeaza sa le speli! Pentru a face acest lucru ar trebui sa stii si cum sa citesti simbolurile de pe etichetele hainelor.

Curata regulat masina de spalat

Intretinere masina de spalat
Intretinere masina de spalat

Masina de spalat rufe trebuie curatata si verificata periodic pentru a putea fi prevenite orice defectiuni. Inghetul, condensul, calcarul acumulat, rugina si caderile de tensiune pot afecta serios buna functionare a unei masini de spalat.

Apa menajera este bogata in minerale precum calciul si magneziul, ceea ce poate afecta in timp echipamentele cu care interactioneaza.

De asemenea, o apa cu duritate crescuta va lasa inevitabil depuneri pe filtrul masinii de spalat. Asadar, asigura-te ca folosesti un agent anticalcar pentru a preveni depunerile!

Rugina este extrem de periculoasa pentru o masina de spalat, odata aparuta putand sa se raspandeasca extrem de rapid pe toata suprafata tamburului.

Specialistii recomanda ca rufele spalate sa nu fie lasate in masina pentru mult timp pentru a evita aparitia ruginii.

In cazul in care masina este amplasata intr-o camera cu o umiditate crescuta, ar fi indicat sa folosesti un dezumidificator pentru a inlatura excesul de umezeala.