Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat
Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat

Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat


Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat. Eterna problema cauzata de apa dura are rezolvari, asa ca nu astepta pana ce masina de spalat nu va mai functiona. Iata ce trebuie sa faci pentru a elimina depunerile de calcar.

Ce se intampla daca masina de spalat are depuneri de calcar

Depuneri calcar masina de spalat
Depuneri calcar masina de spalat

Nu este foarte greu sa iti dai seama daca apa pe care o folosesti este dura. O sa vezi depuneri pe chiuveta, pe robinet, pe geamurile din cabina de dus sau chiar si pe pahare, dupa ce le speli. Daca pe toate acestea exista acele depuneri de culoare alba, atunci acela este calcar, iar tu ai o problema destul de mare cu apa dura.

Mai trebuie sa stii ca detergentii sau sapunul nu mai sunt la fel de eficiente atunci cand exista apa dura, iar daca pe hainele tale exista reziduuri de detergent dupa ce le-ai spalat, trebuie sa rezolvi problema cat mai repede.

Depunerile de calcar reduc eficienta masinii de spalat si vor ingreuna procesul de spalare, Totodata, masina de spalat va consuma mai multa energie, pentru ca depunerile de calcar de pe rezistenta care incalzeste apa ingreunaza tot procesul.

Atunci cand apa din locuinta ta este dura si durata de viata a masinii de spalat este redusa semnificativ. Daca o masina de spalat ar trebui sa reziste in jur de 10-11 ani, din cauza apei dure durata de viata este redusa la 7-8 ani.

Cea mai buna rezolvare a problemei cu apa dura este dedurizatorul de apa. Acesta se conecteaza la sursa de apa care intra in casa, iar astfel vei asigura eliminarea completa a calcarului, dar si protejarea electrocasnicelor.

Cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat

Otet, lamaie si bicarbonat de sodiu
Otet, lamaie si bicarbonat de sodiu

O sa iti explicam cum sa cureti depunerile de calcar din masina de spalat, asa ca o sa poti curata cuva masinii fara absolut niciun efort. Pentru a scapa de depunerile de calcar din masina de spalat, o sa ai nevoie de doua cani de otet si o jumatate de cana de bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul se pune in compartimentul pentru detergent, iar cele doua cani de otet se pun in cuva. Mai poti adauga si sucul de la o lamaie, tot in compartimentul pentru detergent, pentru a scapa si de mirosurile urate din masina de spalat.

Dupa aceea, porneste masina de spalat rufe, la un ciclu normal, insa alege cea mai mare temperatura posibila. Aceasta metoda te va ajuta sa elimini depunerile de calcar, detergent, mirosurile neplacute din cuva masinii de spalat, dar si mucegaiul.

Nu uita nici de garnitura masinii de spalat, unde se aduca mizerie si sansele de a se forma mucegai sunt destul de mari. Intr-un bol pune otet, bicarbonat de sodiu si apa, iar apoi amesteca pana ce obtii o pasta. Dupa aceea, ia un burete de vase si foloseste partea abraziva pentru a curata interiorul garniturii de cauciuc.

Te sfatuim sa repeti procesul de curatare o data pe luna, pentru ca doar in acest fel o sa poti prelungi durata de viata a masinii de spalat. Este cea mai buna metoda si nu necesita prea mare efort!

Citeste si cum sa desfunzi un vas de toaleta infundat sau cum sa cureti depunerile de calcar de pe un robinet.