Cum sa dezinfectezi o masca de protectie reutilizabila, din bumbac si cat de des trebuie sa o faci
Cum sa dezinfectezi o masca de protectie reutilizabila, din bumbac si cat de des trebuie sa o faci

Cum sa dezinfectezi o masca de protectie reutilizabila, din bumbac, si cat de des trebuie sa o faci


Masca de protectie si dezinfectarea mainilor sunt lucruri obligatorii in ziua de astazi. De fiecare data trebuie sa ne aduce aminte sa folosim dezinfectantul pentru masini, insa cum procedam cu o masca de protectie reutilizabila? Iata cum sa dezinfectezi masca de protectie din bumbac si cat de destrebuie sa o faci.

Cum sa dezinfectezi o masca de protectie reutilizabila, din bumbac, si cat de des trebuie sa o faci – Cuprins:

Cum sa dezinfectezi o masca de protectie reutilizabila, din bumbac?

Masca de protectie reutilizabila bumbac
Masca de protectie reutilizabila bumbac

Cei care aleg sa nu mai foloseasca mastile chirurgicale, pot alege o multitudine de masti de protectie reutilizabile, produse din bumbac. Drept urmare, poti fi in trend cu moda, dar in acelasi timp te si protejezi.

Totusi, mastile chirurgicale se inlocuiesc dupa o anumita perioada de timp, insa ce faci in cazul in care folosesti o masca reutilizabila? Iata cum trebuie sa procedezi si cum sa ai grija de sanatatea ta.

O masca de protectie reutilizabila poate fi spalata fara nicio problema in masina de spalat, insa te-am sfatui sa folosesti un sac special pentru spalarea rufelor delicate, pentru ca daca nu o sa faci acest lucru atunci risti sa rupi elasticul.

Totodata, adauga si o lingura de bicarbonat de sodiu in compartimentul de detergent al masinii de spalat, pentru a te asigura ca maresti puterea de curatare a detergentului. Daca masina ta de spalat are asa ceva, foloseste un program de dezinfectare. Dupa aceea, pune-o in uscator la o temperatura foarte mare.

Bineinteles, masca de fata se poate spala si in chiuveta, iar in apa pune detergent de rufe si o lingura de bicarbonat de sodiu, insa asigura-te ca o lasi sa stea aproximativ 5 minute in apa foarte fierbinte! Dupa ce ai terminat cu spalatul, las-o sa se usuce foarte bine inainte de a o purta din nou.

Inainte de a purta masca de protectie, asigura-te ca omori orice urma de microbi folosind fierul de calcat. Nu numai ca o vei calca si o sa arate grozav, dar vor disparea si toti microbii.

Cat de des trebuie dezinfectata si curatata o masca de protectie reutilizabila?

Masca de protectie reutilizabila
Masca de protectie reutilizabila

Din start o sa presupunem ca vei purta acea masca de protectie in fiecare zi sau de fiecare data cand vei parasi locuinta si vei iesi afara. Nu de alta, dar nu vrei sa te alegi cu o amenda usturatoare.

Totusi, intrebarea tuturor este aceasta: cat de des trebuie dezinfectata masca de protectie din bumbac? Bineinteles, depinde si de cat de des o porti, insa conform expertilor ar trebui sa tratezi masca de protectie reutilizabila ca pe lenjeria intima. Drept urmare, ar trebui sa o speli dupa fiecare utilizare.

Gandeste-te ca dupa fiecare purtare, masca din bumbac va fi plina de microbi. Asa ca, cea mai buna practica ar fi sa iti cumper 3-4 masti pe care sa le porti prin rotatie, iar in acest fel ai grija de sanatatea ta si mai mult!

Afla si cum sa deblochezi un iPhone cu Face ID daca porti masca de protectie sau cum sa eviti aburirea ochelarilor cand esti nevoit sa porti masca de protectie!