Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit cu lapte
Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit cu lapte

Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit, cu lapte


Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit folosind banalul lapte. Iata de ce acest ingredient poate face minuni si ce trebuie sa stii despre intregul procedeu. Dezinfectia sculelor si uneltelor este absolut necesara, pentru a evita raspandirea bolilor.

Dezinfectarea uneltelor de gradinarit. De ce este necesara?

Unelte de gradinarit
Unelte de gradinarit

Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit cu lapte. Uneltele sunt folosite pentru o multitudine de operatiuni in gradina, iar asta include si taierea ori indepartarea partilor bolnave ale plantelor. Toti acei microbi pot fi imprastiati prin gradina si asta duce la raspandirea bolilor in gradina ta.

Drept urmare, dezinfectarea uneltelor de gradinarit este absolut necesara, deoarece germeni periculosi se pot gasi pe acele instrumente si pot fi transferati cu usurinta la alte plante sau la pomii fructiferi.

Este bine sa faci dezinfectia uneltelor primavara, inainte sa le folosesti, dar si toamna, inainte de a le depozita. In acelasi timp, dezinfectarea se face de fiecare data dupa ce le-ai folosit la o planta si vrei sa treci la urmatoarea.

Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit folosind lapte

Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit folosind lapte
Cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit folosind lapte

In loc sa folosesti clor pentru a iti dezinfecta sculele pentru gradinarit, poti folosi banalul lapte pentru a face acest lucru si astfel vei evita substantele toxice. Laptele impiedica transmiterea bolilor si mai mult decat atat, nu va coroda uneletele si acestea nu vor rugini.

Un mic dezavantaj este faptul ca uneltele tale ar putea mirosi urat timp de 2-3 zile dupa ce le-ai spalat cu lapte, insa trebuie sa inteleg ca acest miros va disparea destul de rapid. Nu iti face griji!

Metoda este destul de simpla, dupa ce ai folosit uneltele pune-le in lapte timp de un minut. Studiile universitatii din Michigan au aratat ca raspandirea bolilor nu mai este posibila, asa ca plantele din gradina ta vor fi sanatoase.

Pe langa asta, laptele poate fi folosit si ca antifungic. Trebuie doar sa faci o solutie in care vei amesteca 1/3 lapte si 2/3 apa, iar apoi sa o pulverizezi pe plantele din gradina ta o data la 10 zile. Nu te speria de miros, acesta va disparea destul de repede.

Citeste si: Stropirea rosiilor cu lapte. Cum sa aplici acest tratament in gradina

Acum ca stii cum sa dezinfectezi uneltele de gradinarit cu lapte, mai trebuie sa stii ca poate fi folosit cu succes pentru a combate bolile la tomate, asa ca iti recomandam sa il folosesti si pentru a stropi rosiile. Astfel, vei putea preveni imbolnavirea tomatelor.

Rosiile mai pot fi stropite si cu o solutie de lapte si iod. Pentru preparare, vei avea nevoie de un litru de lapte crud de vaca, 9 litri de apa si 1 lingura de iod. Amesteca tot, iar apoi aplica tratamentul pentru a combate mana la tomate.

Poti uda plantele cu lapte pentru a imbunatati calitatea solului. Stim ca pare ciudat, insa daca il folosesti o sa vezi cum plantele tale cresc mult mai sanatos. Poti folosi si lapte praf, daca vrei sa eviti mirosurile neplacute.

Dupa cum vezi, laptele poate fi folosit pentru mai multe operatiuni din gradina ta, asa ca data viitoare cand nu mai vrei sa consumi acest lichid minune nu il arunca, deoarece iti va fi de folos.