Cum sa depozitezi painea
Cum sa depozitezi painea

Cum sa depozitezi painea in mod corect, pentru a o mentine proaspata


Cum sa depozitezi painea in mod corect. Poate parea o prostie pentru unii, insa am primit foarte multe intrebari legate de acest lucru. Cum pastrezi painea dupa ce ai facut-o? Pierzi foarte mult timp sa o prepari, dar dupa ce ai mancat din ea, va trebui sa stii cum sa o depozitezi.

Cum sa depozitezi painea in mod corect, pentru a o mentine proaspata – Cuprins:

Cum sa depozitezi painea in mod corect

Cum sa depozitezi painea in mod corect
Cum sa depozitezi painea in mod corect

Daca si tu te afli in aceasta situatie, ar trebui sa stii cum poti pastra painea in mod corect, dupa ce ai preparat-o si ai mancat deja din ea. Bineinteles, nu o vei arunca, ci vei folosi unul dintre sfaturile noastre.

In cazul in care vrei sa pastrezi painea in mod corect, iti recomandam sa iti cumperi o cutie ceramica pentru paine. Aceasta permite circularea ideala a aerului, suficient pentru a mentine painea umeda, fara a o usca.

Citeste si: Cum sa faci maia naturala pentru painea de casa

Cum sa depozitezi painea in mod corect. Daca nu vrei sa cumperi o astfel de cutie, poti pastra painea intr-o punga de hartie. Aceasta va proteja painea si va permite circularea aerului, ceea ce inseamna ca nu vei gasi crusta moale. Mai mult, se recomanda ca painea sa fie pastrata pozitionata invers, adica sa o pui cu baza in sus.

Atunci cand vrei sa eviti sub orice forma ca painea sa nu se invecheasca, iti recomandam sa folosesti o punga ziplock, pentru depozitare. Este indicat sa scoti cat mai mult aer din punga, pentru a fi siguri ca painea nu se va inmuia.

Painea mai poate fi pastrata si la congelator, daca vrei sa o mananci peste cateva saptamani. Este una dintre cele mai bune metode, insa atunci cand o sa o scoti de la rece, va trebui sa o bagi in cuptor.

Cum sa revitalizezi painea invechita

Cum sa revitalizezi painea veche
Cum sa revitalizezi painea veche

Cum sa depozitezi painea in mod corect. O sa iti mai spunem ca nu se recomanda sa pui painea in frigider.

Cu toate ca multi au impresia ca temperaturile scazute vor inceteni procesul de invechire al painii, lucrurile stau chiar invers. Painea se va invechi mult mai repede in frigider, decat la temperatura camerei.

Atunci cand nu ai alternative si vrei sa revitalizezi painea invechita, poti face asta foarte usor.

O sa ai nevoie, totusi, de o folie de aluminiu, iar secretul este sa mananci painea imediat dupa ce ai incalzit-o. Pune feliile de paine pentru 5-10 minute la 160 de grade Celsius si acestea vor fi numai bune de mancat.

Citeste si: Cum sa faci paine fara drojdie

Cum sa depozitezi painea in mod corect. De asemenea, mai poti incerca si o metoda cu apa. Primul pas este sa pui feliile de paine sub un jet de apa, uda-le bine pentru ca pe urma le vei pune in cuptor. Si daca tot am vorbit de cuptor, acesta trebuie incalzit la o temperatura de 150 grade.

Pune feliile de paine pe o hartie de copt si lasa-le la cuptor timp de 6-7 minute, in functie de marime. Rezultatul o sa fie pe masura asteptarilor, o paine moale cu o crusta crocanta.

O metoda si mai simpla este sa pui feliile de paine in prajitor. Astfel, painea se va incalzi si va fi numai buna de mancat pe loc. Daca o vei lasa sa se raceasca te intorci la aceeasi poveste.