Cum sa faci paine aperitiv. In cazul in care ai oaspeti neanuntati, o sa iti prezentam o reteta rapida de paine crestata pe care o poti pregati numai decat, la cuptor.
- 1 paine cu maia
- 400 g cascaval
- 100 g mozzarella (optional)
- 50 g unt
- 3-4 catei de usturoi
- ceapa verde
- patrunjel verde
- ulei de masline
Paine aperitiv. Cum sa faci aceasta reteta la cuptor
Stim cu totii ca oaspetii neasteptati reprezinta o problema pentru gospodine, daca au fost luate prin suprindere. In cazul in care si tu te lovesti de asta, ar trebui sa stii cum sa prepari aceasta paine aperitiv.
Reteta se prepara la cuptor, asa ca nu o sa trebuiasca sa stai prea mult prin bucatarie pentru a te speti cu munca. Iata cum se prepara si ce trebuie sa stii.
Primul pas va fi sa faci taieturi in paine, pe lat. Taieturile trebuie sa fie adanci, pentru ca in acest fel o sa patrunda si cascavalul topit. Dupa ce ai facut taieturile pe lat, va trebui sa le faci si pe lung, exact ca in imagine.
Dupa aceea, topeste untul intr-o tigaie si adauga un catel de usturoi tocat marunt. Folosind o pensula de bucatarie, pentru ca aroma untului si a usturoiului sa patrunda in taieturile facute in paine.
Urmatorul pas va fi sa tai cascavalul si mozzarella in fasii marunte, pe care sa le pui in taieturile pe care le-ai facut in paine. De asemenea, mai poti presara si niste ierburi aromatice, pentru ca acestea vor imbunatati gustul.
Curata si restul cateilor de usturoi, apoi toaca-i cat mai marunt, iar la final presara-i printre taieturile facute in paine. Toaca marunt cateva frunze de patrunjel si putina ceapa verde, iar apoi strecoara-le printre bucatile de cascaval si mozzarella.
Citeste si: Paine de casa reteta simpla. Cum sa o pregatesti rapid si fara efort
Painea se va baga intr-o folie de aluminiu, iar apoi se pune la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatura de 170 grade Celsius. Dupa ce au trecut 15 minute, se desface folia de aluminiu pentru ca painea sa devina crocanta la suprafata.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, painea aperitiv va fi gata, crocanta la suprafata si plina de gust la interior. O gustare ce se prepara extrem de rapid si fara prea mari batai de cap.
In cazul in care vrei sa devina si mai crocanta, o mai poti unge cu putin ulei de masline, iar apoi o mai poti lasa la cuptor inca putin, pana ce devine rumena.