Cum sa faci painea de casa in mod corect. 5 sfaturi utile
Cum sa faci painea de casa in mod corect. 5 sfaturi utile

Cum sa faci painea de casa in mod corect. 5 sfaturi utile


Cum sa faci painea de casa in mod corect si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmezi. 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa prepari paine ca la carte, dar si cum poti sa eviti anumite greseli. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa faci painea de casa in mod corect. 5 sfaturi utile – Cuprins:

Cum sa faci painea de casa si ce greseli sa eviti

Cum sa faci painea de casa
Cum sa faci painea de casa

Cum sa faci painea de casa, 5 sfaturi utile care te vor ajuta sa o prepari fara greseala. Ce trebuie sa stii si ce fel de ingrediente ar trebuie sa folosesti. Invata cum sa prepari paine sanatoasa, la tine in casa!

In primul rand, ar trebui sa stii ca ai nevoie de o faina de calitate. Aceasta trebuie sa aiba indicativul 000 sau poti utiliza o faina care contine un procent mai mare de proteine si in acelasi timp va ajuta aluatul sa creasca mai bine.

Drojdia este la fel de importanta! Atunci cand utilizezi drojdie proaspata, uita-te cu atentie la data de expirare, este nevoie sa fie cat mai proaspata. De asemenea, aceasta trebuie pastrata la frigider pana ce ajungi sa o folosesti unde va mai fi buna aproximativ 2 saptamani. O alternativa este sa pui drojdia proaspata la congelator, pentru ca asa o poti pastra pana la 3 luni.

Pe de alta parte, drojdia uscata rezista timp de cateva luni, insa daca aceasta este prea veche nu va mai fi atat de buna. Tocmai de aceea, trebuie sa verifici data la care a fost produsa pentru ca painea de casa pe care o prepari sa iasa ca la carte.

Si inca ceva, atunci cand pui sare, aceasta nu se pune direct peste drojdie. Expertii ne sfatuiesc sa amestecam sarea impreuna cu faina atunci cand facem aluatul. Atunci cand o presaram peste drojdie, sarea o va impiedica sa actioneze cum trebuie.

Aluat pentru paine
Aluat pentru paine

Atunci cand faci painea de casa trebuie sa ai rabdare si tocmai de aceea trebuie sa lasi aluatul sa creasca. Aluatul va creste in functie de temperatura din camera in care il prepari. De obicei acesta creste in aproximativ 1.5-2 ore, insa acest lucru depinde de temperatura.

Mai trebuie sa stii ca aluatul nu trebuie lasat prea mult la crescut, pentru ca daca o sa faci asta dioxidul de carbon se va disipa si atunci se va “dezumfla”.

Citeste si: Reteta paine de casa cu seminte. Cum sa o prepari si care sunt pasii

Daca tii neaparat sa lasi aluatul sa creasca mai mult, cat timp esti la lucru sau chiar peste noapte, acesta trebuie pus intr-un loc racoros, de exemplu in frigider.

Si temperatura ingredientelor este foarte importanta! Asa ca, asigura-te ca ouale sunt la temperatura camerei sau ca apa si laptele sunt usor caldute.

Si inca ceva, painea de casa o sa iasa ca la carte daca o sa respecti ingredientele din reteta pe care o urmezi. Daca vrei sa o faci din ochi, atunci s-ar putea ca rezultatul final sa te dezamageasca.