Cum sa cresti gaini Brahma si ce pret au aceste pasari
Cum sa cresti gaini Brahma si ce pret au aceste pasari

Cum sa cresti gaini Brahma si ce pret au aceste pasari


Cum sa cresti gaini Brahma. Afla de ce suprafata au nevoie aceste pasari, ce pret au, care este productia de oua pe an, dar si la cate kilograme poate ajunga o gaina. Ce trebuie sa stii daca vrei si tu sa ai in curte aceste pasari.

Cum sa cresti gaini Brahma si ce pret au aceste pasari – Cuprins:

Ce trebuie sa stii despre gainile din aceasta rasa

Gaini Brahma
Gaini Brahma

In cazul in care inca nu stiai, aceste gaini Brahma sunt unele dintre cele mai mari. Totusi, se situeaza pe locul 2, dupa Jersey Giant. Nu te gandi ca sunt mici, deoarece gainile din specia Brahma pot atinge o inaltime de pana la 76 cm.

Totodata, gainile pot ajunge pana la o greutate de 4 kg, in timp ce cocosii din aceasta rasa pot atinge pana la 5 kg. Vorbim despre niste pasari impunatoare, mult mai mari decat gainile cu care suntem noi obisnuiti.

Citeste si: Cum sa faci un cotet pentru gaini. Ce trebuie sa ai in vedere

Mai trebuie sa stii ca aceste gaini Brahma au o productie de 3-4 oua pe saptamana si nu reprezinta chiar un pericol pentru copii, contrar aparentelor. Un ou se vinde cu aproximativ 6-7 lei, iar greutatea medie a acestora este de 50-53 grame.

Pentru ca vorbim despre niste gaini de dimensiuni mari, mai trebuie sa stii ca acestea manaca mai mult decat pasarile cu care suntem obisnuiti. Drept urmare, o sa ai costuri mai mari legate de mancarea acestora.

Mai mult, gainile Brahma trebuie sa depaseasca varsta de 7 luni pana ce vor incepe sa faca oua. Asadar, trebuie sa te inarmezi cu rabdare pana cand o sa vezi prima productie de oua de la gainile din curtea ta.

Cum sa cresti gaini Brahma

Pui din rasa Brahma
Pui din rasa Brahma

Daca te-ai hotarat si tu sa cresti aceasta rasa de gaini Brahma in curtea ta, trebuie sa stii ca puii necesita o oarecare atentie deoarece trebuie protejati de paduchi, acarieni sau viermi. Asadar, asigura-te ca citesti sfaturile noastre legate de paduchii de gaini.

Dupa cum spuneam, gainile din aceasta rasa au un apetit destul de mare, iar daca nu au de mancare incep sa se bata intre ele. Asigura-te ca le hranesti si o sa le tii fericite. Daca dispui de spatiu, le poti lasa prin gradina sa isi faca de lucru si sa mai gaseasca de mancare.

Cum sa cresti gaini Brahma. Si daca tot am adus in discutie spatiul, ar trebui sa mai stii ca fiecare gaina are nevoie de aproximativ 50 cm patrati in cotet, asa ca ofera-le un adapost mare. Nu uita ca adapostul trebuie sa fie si inalt, deoarece vorbim despre o rasa mare.

Cuibul in care aceste gaini o sa oua trebuie sa aiba iarasi o dimensiune mare. Desi se simt bine intr-un cuib cu o dimensiune de 30 x 30 cm, iti recomandam sa le oferi cuib cu dimensiuni de 35 x 35 cm.

Gratie penajului impresionant, gainile Brahma rezista si zonelor unde iernile sunt mai grele. Dar, ar fi bine sa iei in considerare faptul ca acestea nu pot trai intr-un mediu umed, asa ca asigura-le o suprafata cu un drenaj foarte bun. Suprafetele umede le pot cauza probleme, iar atunci cand este ger pot suferi de degeraturi.

Ar mai trebui sa stii si ca o pasare poate costa pana la 700 de lei atunci cand ajunge la maturitate. Te sfatuim, totusi, sa cumperi pui si sa ii cresti, decat sa cumperi gaini mature. Puii pot avea preturi de la 25 de lei.