Cum sa folosesti cele mai noi 5 functii pe care le are Android 11
Cum sa folosesti cele mai noi 5 functii pe care le are Android 11

Cum sa folosesti cele mai noi 5 functii pe care le are Android 11


Varianta finala a lui Android 11 se apropie de lansare, dar iti aratam mai devreme cum sa folosesti cele mai noi 5 functii pe care le are acest sistem de operare. Ce trebuie sa stii daca esti fanul celei mai noi tehnologii.

Cum sa folosesti cele mai noi 5 functii pe care le are Android 11 – Cuprins:

Cand va fi lansat oficial Android 11?

Pentru cei ce nu stiu, prima versiune beta a sistemului de operare Android 11 a fost lansata in luna februarie a acestui an. De atunci, Google a mai imbunatatit sistemul de operare de 10 ori, iar versiunea finala urmeaza sa fie lansata in luna septembrie a acestui an.

Persoanele care au apucat sa testeze versiunea beta a lui Android 11 ne-au spus si care sunt cele mai interesante noutati introduse de Google:

  • Posibilitatea de a opri notificarile atunci cand te uiti la un video
  • Optiunea de a modifica sensitivitatea ecranului, un lucru extrem de folositor pentru cei ce folosesc folii de protectie
  • Posibilitatea de a vedea lista cu notificari
  • Google si Apple au lucrat impreuna pentru a putea oferi „Exposure Notification API”, adica un sistem care ofera posibilitatea organizatiilor de sanatate pentru a putea opri raspandirea Covid-19
  • Posibilitatea de a anula stergerea unei aplicatii
  • Modul Avion nu va mai opri conexiunea Bluetooth
  • Noi capabilitati pentru comenzi vocale
  • Modul intunecat, exact ca si Dark Mode oferit pe iPhone

Cum sa folosesti cele mai noi 5 functii care vor fi oferite pe Android 11

Android 11 va fi plin de noutati, asa ca nu ar fi rau sa stii care sunt cele mai noi 5 functii pe care le va oferi acest sistem de operare. Daca le stii dinainte, atunci cand iti vei instala sistemul, niciuna nu va fi un secret pentru tine.

Prima functie care iti va placea se numeste Quick Controls si se refera la noul ecran care poate fi deschis cu ajutorul butonului de pornire. Pe scurt, poti controla dispozitive la care telefonul tau s-a conectat, cum ar fi un termostat Nest sau alte functii din aplicatia Nest. Mai mult, poti adauga sau scoate dispozitive pe care le folosesti si astfel, le poti accesa extrem de reede prin functia Quick Controls.

Messaging Bubles se refera la acea functie care trebuia sa fie prezenta in Android 10 si Google a decis sa o scoata in ultimul moment. Ei bine, aceste „bule” sunt asemanatoare cu cele din Facebook Messenger, adica acele mici bule ce au in interior un avatar. Atunci cand apesi pe bula ti se va deschide fereastra in care comunici cu prietenul respectiv si nu conteaza in ce aplicatie te afli. Poti sa muti bula unde doresti, pe toata suprafata ecranului sau in partea de jos a ecranului daca vrei sa o stergi.

App Sugestion este functia care va inlocui App Dock. Aceasta se refera la sugestiile de aplicatii ale sistemului de operare Android. De asemenea, poti bloca aparitia noilor aplicatii care iti sunt sugerate.

Daca iti place sa asculti muzica, trebuie sa stii ca Android 11 aduce un nou design pentru sectiunea de unde controlezi muzica de pe telefon. Ai informatii despre piesa care ruleaza pe telefon, dar ai si acces la butonul de volum.

Posibilitatea de a face o inregistrare video la ecranul telefonului tau pare sa fie cea mai interesanta functie de pe Android 11. Uita de screenshot-uri, o sa i posibilitatea de a iti inregistra ecranul si de a trimite acel video prietenilor tai. Functia Screen Record va putea fi gasita in sectiunea Setari.

Daca vrei deja sa iti cumperi un nou telefon care va avea Android 11 si nu stii ce sa faci cu cel vechi, iti aratam cum sa iti transformi vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru casa ta!