Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze si ce sa iei in considerare
Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze si ce sa iei in considerare

Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze si ce sa iei in considerare


Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze. Afla ce trebuie sa iei in considerare atunci cand faci acest lucru si de ce este foarte importanta aceasta alegere pe durata sezonului rece. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze si ce sa iei in considerare – Cuprins:

Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze

Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze
Cum sa alegi cel mai bun furnizor de gaze

Dupa cum bine stim, de la 1 iulie 2020 s-a renuntat la pretul plafonat la gaze naturale, iar de la 1 ianuarie 2021 au disparut si preturile reglementate la energie electrica. Consumatorii casnici au la dispozitie urmatoarele optiuni: nu fac nimic si continua sa primeasca gaze naturale de la acelasi furnizor la care sunt abonati sau isi pot alege singuri furnizorul.

Daca decizi sa ramai la acelasi furnizor, dezavantajul este ca pretul va fi mai mare decat cel reglementat, asadar ar fi bine sa iei in considerare o alegere a unui nou furnizor de gaze, special pentru nevoile tale. Iata ce pasi ar trebui sa urmezi!

In primul rand, trebuie sa tii cont de consumul pe care il inregistrezi, asa ca analizeaza facturile din lunile anterioare pentru a verifica ce consum lunar ai inregistrat. Desigur, este foarte importanta daca gazele sunt folosite pentru uz casnic sau pentru o persoana juridica, pentru ca si consumul o sa fie diferit.

Citeste si: Oferte energie electrica. Iata cum sa alegi cel mai bun furnizor

In cazul in care te muti intr-un bloc nou, ar fi bine sa consulti si vecinii in legatura cu consumul inregistrat de acestia pe durata sezonului rece. Nu de alta, dar trebuie sa iei in considerare orice factor de risc atunci cand alegi un furnizor de gaze.

Dupa ce ai stabilit si aceste lucruri, este moomentul sa ceri o oferta de la un furnizor. Desigur, nu te opresti doar la un furnizor pentru ca trebuie sa ceri mai multe oferte, piata trebuie comparata.

Atunci cand primesti ofertele trebuie sa verifici pretul unitar de furnizare a gazului, dupa aceea trebuie sa verifici daca furnizorul ofera servicii reglementate, daca sunt aplicate anumite comisioane sau daca sunt oferite anumite reduceri.

Totodata, este important sa stii care este perioada contractuala, adica pe ce perioada este valabil contractul, dar in acelasi timp si ce presupune sectiunea de termeni si conditii. Asadar, analizeaza orice aspect, inclusiv daca poti alege un tip de tarif, in functie de nevoile tale. Un furnizor de gaze trebuie sa iti dea o oferta personalizata.

La final, iti mai recomandam sa analizezi un pic si reputatia furnizorului de gaze pe care acesta o are pe piata. Ar fi bine sa alegi o companie serioasa care ofera servicii de inalta calitate. Daca mai ai prieteni care folosesc serviciile aceleiasi companii, ar fi bine sa te consulti si cu ei, pentru ca poti afla mai multe despre serviciile oferite de compania respectiva.