Cum sa reactionezi in cazul unei scurgeri de gaze
Cum sa reactionezi in cazul unei scurgeri de gaze

Cum sa reactionezi in cazul unei scurgeri de gaze


Cum sa reactionezi in cazul unei scurgeri de gaze. Afla ce trebuie sa faci intr-o asemenea situatie si cui trebuie sa ceri ajutorul. De asemenea, este foarte important sa stii ce sa nu faci intr-un astfel de caz!

Cum sa reactionezi in cazul unei scurgeri de gaze – Cuprins:

Cum sa reactionezi in cazul unei scurgeri de gaze, ce trebuie sa faci

Scurgeri de gaze
Scurgeri de gaze

Scurgerile de gaze sunt de mai multe feluri si pot exista la interior, la exterior sau pot fi cauzate din cauza unor incendii. Fiecare tip de scurgeri de gaze sunt periculoase, insa scurgerile de la interior reprezinta cel mai mare pericol si pot cauza explozii puternice.

Cu toate ca gazele nu sunt toxice, acestea pot cauza asfixiere daca sunt inhalate in cantitati mari. Tocmai de aceea, ar fi bine sa fiti atenti tot timpul la anumite mirosuri sau la anumite sunete care pot veni de la o conducta de gaze fisurata.

In primul rand, daca simti miros de gaze sau auzi un anume sunet provenit de la o conducta fisurata ar fi bine sa evacuezi casa de indata. Asigura-te ca in casa nu mai exista si alti membri ai familiei, copii sau animale.

Mare atentie! Daca exista scurgeri de gaze nu aprinde lumina sub nicio forma, deoarece poti cauza o explozie! Dupa aceea, ar fi bine sa nu te atingi de niciun intrerupator, sa nu folosesti niciun dispozitiv electric sau nici macar un telefon! Toate pot cauza o explozie, asa ca vei fi in siguranta doar in afara locuintei.

Citeste si: Cum sa faci un contract pentru bransare la reteaua de gaze naturale. Acte necesare

Multi dintre noi au tendinta sa asigure circulatia aerului in locuinta deschizand usile si ferestrele. Te sfatuim sa nu faci asta si sa te asiguri ca ai evacuat casa foarte repede.

Primul lucru pe care ar trebui sa faci dupa ce ai evacuat locuinta este sa identifici robinetul aflat pe conducta de gaze din afara casei sau a apartamentului. De obicei, robinetul se afla langa contorul de gaze, asa ca te sfatuim sa inspectezi totul inainte, pentru a sti exact cum sa reactionezi. Trebuie sa stii neaparat asta, in cazul in care te vei lovi de niste scurgeri de gaze.

Dupa aceea, trebuie sa suni la compania care iti furnizeaza gazele, pentru ca acestia trebuie sa trimita o echipa de tehnicieni care vor identifica defectiunile si vor verifica temeinic conductele de gaze sau valvele. Bineinteles, te sfatuim sa nu incerci sa repari nimic si sa lasi expertii sa se ocupe!

In cazul unei scurgeri serioase de gaze ar fi bine sa suni si la pompieri. Nu stii cand poate aparea pericolul de explozie, asa ca o echipa de pompieri venita la timp iti poate salva locuinta. Mai mult, acestia iti pot spune cand este sigur sa intri inapoi in locuinta.