Mucegai negru la geamuri. Cum sa il cureti daca a aparut in casa ta
Mucegai negru la geamuri. Cum sa il cureti daca a aparut in casa ta

Mucegai negru la geamuri. Cum sa il cureti daca a aparut in casa ta


Mucegai negru la geamuri. Afla cum sa il cureti daca a aparut in casa ta si cum poti sa previi aceasta problema pe viitor. Ce solutii este bine sa folosesti si cum grabesti curatarea acestuia de pe pereti.

Mucegai negru la geamuri. Cum sa il cureti daca a aparut in casa ta – Cuprins:

Mucegai negru la geamuri. Cum sa il elimini si ce solutii sa folosesti

Mucegai negru la geamuri
Mucegai negru la geamuri

Problemele legate de mucegai negru la geamuri nu sunt chiar o noutate, pentru ca din cauza umezelii aparute in urma condensului putem spune ca este destul de des intalnita. Totusi, este bine sa stii cum sa il cureti si cum poti sa previi aceasta problema.

Bineinteles, primul pas este sa identifici sursa problemei. Ar fi bine sa inspectezi atent ferestrele pentru a te asigura ca mucegaiul nu va mai aparea pe viitor. Nu examina doar pe afara problema, deschide ferestrele si vezi daca sunt urme de umezeala si prin rame.

Pentru a indeparat urmele de mucegai, iti recomandam sa folosesti si o masca de protectie. Sporii de mucegai pot fi inhalati foarte usor, asa ca ar fi bine sa te protejezi si sa ai grija de sanatatea ta.

Citeste si: Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia

Curatarea mucegaiului negru de pe pereti trebuie facuta cu ferestrele deschise. Daca vrei sa cureti ramele, ar fi bine sa folosesti otet, este cea mai buna solutie. De asemenea, mai poti folosi si o solutie cu apa si inalbitor (1/3 inalbitor, 2/3 apa), daca vrei sa scapi de acest mucegai negru aparut la geamuri.

Daca nu iti place mirosul de inalbitor sau mai poti prepara o solutie din 125 ml de otet, 500 ml de apa fierbinte si 2 linguri de borax. Totul trebuie pus intr-un recipient cu pulverizator, dupa care poti curata peretii si ramele ferestrelor.

Sucul de la lamaie este si el folositor daca amesteci 60 ml impreuna cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu si o lingura de apa oxigenata, dar si cu 250 ml de apa fierbinte si 250 ml de otet.

Foloseste una dintre solutii pentru a curata foarte bine peretii si ramele ferestrelor, iar apoi lasa geamurile deschise pentru a aerisi foarte bine. Totodata, peretii trebuie sa se usuce, pentru ca abia atunci sporii de mucegai vor fi distrusi.

Desigur, ar trebui sa stii si cum sa previi aparitia acestui mucegai negru la geamuri. Daca exista probleme legate de umiditatea excesiva la tine in casa, condensul trebuie sters de fiecare data cand apare folosind o carpa uscata.