Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia
Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia

Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia


Mucegaiul nu apare doar in casa ta, iar acesta poate fi gasit si in masina de spalat, din cauza mediului umed propice pentru dezvoltarea acestui tip ce ciuperca. Iata cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat cu metode 100% naturale.

Cum sa scapi de mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia – Cuprins:

Cum sa previi aparitia mucegaiului in masina de spalat?

Usa deschisa la masina de spalat
Usa deschisa la masina de spalat

Inainte de toate, vom vorbi despre preventie, pentru ca este mult mai usor sa facem asta, decat sa ne lovim de problema mucegaiului. Iata cum sa previi aparitia mucegaiului in masina de spalat.

In primul rand, trebuie sa stii ca de fiecare data dupa ce speli rufele, trebuie sa lasi usa masinii de spalat deschisa pentru a se usca. Totodata, scoate rufele ude din masina se spalat, pentru a preveni acumularea umezelii.

Mai mult, usuca bine si acea garnitura de cauciuc, eventual foloseste o carpa uscata pentru a o sterge dupa fiecre spalare. Este locul unde apare, de obicei, mucegai!

Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat cu solutii 100% naturale

Ne-am gandit ca ar fi mult mai bine sa eviti produsele chimice si sa folosesti doar solutii 100% naturale. Vei face economii si vei proteja si mediul inconjurator.

Otet si lamaie
Otet si lamaie

Otetul alb si zeama de lamaie fac echipa buna in curatarea mucegaiului din masina de spalat, dar si la dezinfectarea cuvei ori a compartimentelor pentru detergent. Mai mult, vei putea dezinfecta si furtunurile masinii de spalat.

Pentru a prepara aceasta solutie vei avea nevoie de 5 cani de apa, 1 cana de otet alb si 50 ml de lamaie. Apa trebuie sa fie fierbinte, pentru a amesteca foarte bine ingredientele. Pune solutia in compartimentul pentru detergent, dar si in cuva masinii.

Porneste un ciclu de spalare, iar apoi lasa interiorul masinii de spalat sa se usuce. Totodata, poti sa pastrezi o cantitate mica pentru ca vei avea nevoie si pentru a curata garnitura de cauciuc a cuvei. Poti folosi o laveta moale sau un burete pentru a sterge interiorul garniturii, iar la final sterge cu o carpa uscata.

Suc de lamaie
Suc de lamaie

Lamaia si apa oxigenata vor elimina ciupercile care duc la dezvoltarea mucegaiului din masina de spalat. Pentru a prepara solutia o sa ai nevoie de 6 cani de apa, o jumatate de cana de suc de lamaie si o jumatate de cana de apa oxigenata.

Amesteca foarte bine ingredientele, iar apoi vei pune solutia in cuva masinii de spalat, in compartimentul pentru detergent, dar vei folosi putina si pentru a sterge garnitura de cauciuc. Lasa solutia sa actioneze timp de 20 de minute, iar apoi porneste un ciclu de spalare cu apa fierbinte. Solutia va actiona si in interiorul furtunului masinii de spalat.

Otet de mere
Otet de mere

O solutie de otet de mere diluat in apa calda (50:50) este ultima pe care o poti folosi pentru curatarea mucegaiului din masina de spalat. Otetul de mere va elimina si acele pete inchise la culoare din interiorul garniturii de cauciuc, dar si bacteriile si ciupercile din interiorul cuvei.

Adauga otetul in apa, dupa ce aceasta a dat in clocot, iar apoi pune solutia in interiorul cuvei, in compartimentul pentru detergent, dar si intr-un recipient cu pulverizator pentru a putea curata garnitura de cauciuc. Porneste apoi un ciclu de spalare cu apa fierbinte si dupa aceea, lasa usa deschisa pentru ca interiorul masinii de spalat sa se usuce.

Afla si cum sa cureti depunerile de calcar de pe un robinet sau cum sa readuci albul rufelor fara sa folosesti inalbitor!