Drojdie la gaini. Cum sa o utilizezi pentru a creste productia de oua, dar si de ce este eficiente pentru dieta pasarilor. Ce trebuie sa stii si de ce ar fi bine sa o folosesti pentru gainile din curtea ta.
Drojdie la gaini. De ce este utila?
Stim ca pare ciudat, dar daca o sa incluzi acest ingredient in dieta pasarilor, o sa poti creste productia de oua. Dupa ce o sa intelegi de ce este bine sa utilizezi drojdie la gaini, productia de oua o sa se mareasca.
Pentru cei ce nu stiu, pe langa acizii grasi, drojdia contine proteine si o multime de elemente hranitoare. Astfel, vei ajuta gainile sa se dezvolte in mod corect, dar in acelasi timp o sa ajuti pasarile sa faca si oua cu coaja mai tare.
Pe langa asta, pasarile beneficiaza si de o imbunatatire a imunitatii, asa ca o sa ai gaini mai sanatoase si lipsite de boli. De asemenea, gainile care primesc drojdie in dieta cresc si in greutate.
Totusi, nu trebuie sa exagerezi cu cantitatea de drojdie pe care o administrezi pasarilor. Prea multa drojdie o sa cauzeze diaree, inflamatii ale incheieturilor, dar in acelasi timp poate sa cauzeze si canibalism.
Cum sa utilizezi drojdia in dieta gainilor
Drojdie la gaini. Daca si tu vrei sa incluzi acest ingredient in dieta gainilor din curtea ta, afla faptul ca nu trebuie sa depaseasca 6% din dieta pasarilor.
In cazul in care ai depasit cantitatea mentionata si pasarile au diaree ori prezinta alte simptome din cele mentionate, atunci catitatea de drojdie din dieta pasarilor trebuie redusa la jumatate.
Daca nici atunci simptomele nu au disparut, atunci drojdia trebuie scoasa in totalitate din dieta pasarilor pana ce acestea isi revin.
Citeste si: Solutie paduchi gaini in apa de baut. Cum sa scapi pasarile de paraziti
Cum sa incluzi drojdia in dieta gainilor? Ei bine, o sa ai nevoie de 10 g de drojdie uscata pe care o amesteci cu 500 ml de apa calduta. Mai departe, apa cu drojdia se toarna peste 0.5 kg de amestec furajer, adica cereale, deseuri de cereale, nutret amestecat sau tarate.
Amesteca foarte bine si lasa totul sa creasca timp de 6 ore. Dupa aceea, mai adauga 0.5 kg de amestec furajer, amesteca foarte bine si lasa totul pana a doua zi. Hrana este gata si poate fi administrata pasarilor. Foarte important! Toate ingredientele se vor amesteca intr-un recipient din lemn sau intr-unul emailat!
Ideal este ca pasarile sa primeasca drojdie de 3 ori pe an. Prima administrare se va face primavara, a doua atunci cand vine toaman si pasarile au naparlit, iar cea de-a treia administrase se face in timpul sezonului rece atunci cand scade productia de oua.