Cum sa prepari ingrasamant natural cu drodjie pentru muscate
Cum sa prepari ingrasamant natural cu drodjie pentru muscate

Cum sa prepari ingrasamant natural cu drodjie pentru muscate


Cum sa prepari ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate. Drojdia este un ingredient natural care iti va face plantele sanatoase si pline de flori. Iata ce trebuie sa faci si cum sa prepari aceasta solutie.

Cum sa prepari ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate – Cuprins:

Beneficiile drojdiei pentru muscate

Muscata inflorita
Muscata inflorita

Ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate. Inainte de toate, ar trebui sa stim si de ce este drojdia benefica pentru muscate. Ingredientul pe care toate gospodinele il folosesc in bucatarie poate ajuta si plantele sa devina mai viguroase si sa infloreasca mai mult.

Drojdia contine o multime de proteine, minerale si aminoacizi. Tocmai de aceea poate fi folosita si ca fertilizator pentru diferite plante, mai ales pentru muscate.

Experti florari spun ca acest ingredient natural cu drojdie folosit la muscate activeaza cresterea, intaresc radacinile, accelereaza dezvoltarea florilor si prelungeste perioada de inflorire.

Mai mult, drojdia ajuta plantele sa creasca chiar si atunci cand nu au foarte multa lumina, activeaza bacteriile din pamant care satureaza solul cu azot si imbunatateste compozitia chimica a solului.

Cum sa prepari un ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate

Ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate
Ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate

Pentru a prepara acest ingrasamant o sa ai nevoie de apa, zahar, cenusa si drojdie. Totusi, iti recomandam apa fara clor, care a stat cateva zile, sau apa de ploaie. Daca nu ai acces la o fantana sau la apa de ploaie, poti folosi si apa de la chiuveta care a fost filtrata.

Dupa cum spuneam, un alt ingredient din acest ingrasamant este cenusa rezultata din arderea lemnului, pentru ca aceasta ajuta la compensarea deficitului de potasiu si calciu care rezulta in urma activitatii microorganismelor din drojdie. Zaharul este necesar pentru a ajuta procesul de fermentare.

Citeste si: Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie. Cum sa fertilizezi plantele din gradina ta

Pentru a prepara acest ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate, o sa ai nevoie de 10 grame de drojdie proaspata, o lingurita de zahar, o lingura de cenusa si un litru de apa.

Inainte de toate, amesteca drojdia si zaharul in putina apa calduta pentru a dizolva aceste ingrediente. Dupa aceea, adauga si restul de apa. Lasa galeata in care ai preparat acest ingrasamant intr-un loc ferit de razele soarelui si acoper-o cu un prosop.

Cub de drodjie
Cub de drodjie

Dupa ce a stat 2-3 ore, ingrasamantul este gata. Totusi, nu folosi solutia ca atare! Amesteca o parte de ingrasamant cu 5 parti de apa, iar apoi uda plantele din ghivece.

Bineinteles, ingrasamantul poate fi preparat si cu drojdie uscata. O sa ai nevoie de un gram de drojdie, o lingurita de zahar, o lingura de cenusa si un litru de apa.

Citeste si: Cum sa utilizezi drojdia de bere si ce beneficii are

Modul de preparare este acelasi, adica vei dizolva drojdia uscata impreuna cu zaharul intr-o cantitate mica de apa calduta, iar apoi adaugi si restul de apa. Dupa aceea, pune galeata in care ai preparat acest ingrasamant natural cu drojdie pentru muscate intr-un loc ferit de lumina soarelui.

Dupa ce au trecut 2-3 ore, ingrasamantul este gata. Totusi, nu il folosi ca atare, amesteca o parte ingrasamant cu 5 parti apa.

Este foarte important sa stii ca ingrasamantul se poate folosi de doua ori pe durata sezonului de inflorire. In caz contrar, plantele vor fi afectate si cu siguranta nu o sa vrei asta!