Ingrasamant natural pentru rosii cu drojdie
Ingrasamant natural pentru rosii cu drojdie

Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie. Cum sa fertilizezi plantele din gradina ta


Ingrasamant natural pentru rosii cu drojdie. In cazul in care si tu ai auzit despre aceasta metoda, o sa iti aratam cum sa fertilizezi plantele din gradina ta si ce ar trebuie sa stii despre acest lucru. Iata cum sa procedezi.

Utilizarea drojdiei ca ingrasamant natural in gradina

Drojdie ca ingrasamant
Drojdie ca ingrasamant

Ingrasamant natural pentru rosii cu drojdie. Daca in trecut drojdia era utilizata ca fertilizator pentru cartofi si rosii, acum a inceput sa fie folosita din ce in ce mai mult si pentru alte legume. Inainte de toate, o sa iti explicam si de ce este folosita ca ingrasamant.

Drojdia reprezinta un grup de ciuperci unicelulare, iar aceasta secreta foarte multe substante nutritive pentru plante. In drojdie gasim aminoacizi, fier, proteine, tiamina, vitamina B, auxina sau citochinine.

Citeste si: Metoda lenesa de cultivare a rosiilor. Iata cum sa o aplici!

Aceste ciuperci care erau folosite doar pentru coacere, insa expertii au descoperit faptul ca drojdia poate accelera perioada de coacere, iar in acest fel vei beneficia de roade mult mai repede.

Pe langa asta, drojdia este mult mai ieftina atunci cand o comparam cu fertilizatorii chimici, care costa foarte mult.

Totodata, vorbim despre un ingrasamant natural, iar rosiile care primesc acest tratament au gust mai bun, sunt mai dulci si mai aromate. Drojdia ajuta plantele sa isi dezvolte radacinile mult mai repede, reduce perioada vegetativa si face rasadurile mult mai rezistente.

Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie. Cum sa il prepari?

Rasaduri de rosii
Rasaduri de rosii

Daca te-ai decis sa folosesti aceasta metoda, ar trebui sa stii ca nutrientii pe care ii introduci in pamant vor actiona timp de doua luni, iar rasadurile de rosii primesc acest ingrasamant o data la 30 de zile.

Dupa ce vei folosi drojdia, vei observa rezultate pozitive in doar trei zile. Asa ca nu va trebui sa astepti foarte mult.

Prepararea ingrasamantului natural pe baza de drojdie dureaza doar 15 minute. Iata ingredientele de care o sa ai nevoie pentru prepararea fertilizatorului:

  • 10 litri de apa calda
  • 10 grame de drojdie uscata
  • 500 grame cenusa
  • 75 grame de zahar
Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie
Ingrasamant natural pentru rosii, cu drojdie

Ingrasamant natural pentru rosii cu drojdie. Ingredientele mentionate se amesteca foarte bine si se lasa sa stea timp de 10-15 minute. Totusi, solutia nu o sa poate fi folosita imediat, pentru ca vorbim despre o concentratie mult prea mare pentru plantele tale.

Citeste si: Cum sa plantezi seminte de rosii pentru rasad. Ghidul complet

Drept urmare, va fi nevoie sa diluezi un litru din solutia obtinuta in 10 litri de apa calda. Dupa ce s-a racit, ingrasamantul natural poate fi pus la radacinile rasadurilor de rosii fara nicio problema, pentru ca nu le va arde.

De asemenea, mai poti prepara ingrasamantul folosind 100 gr de drojdie de fermentatie alcoolica si 100 de grame de zahar.

Dizolva aceste ingrediente in 3 litri de apa calda, acopera recipientul, iar apoi lasa solutia sa stea intr-un loc cald timp de 7 zile. Dupa ce este gata, dilueaza un litru din solutia obtinuta in 10 litri de apa calda.

Cum sa fertilizezi rasadurile de rosii cu drojdie?

Fertilizare rasaduri de rosii cu drojdie
Fertilizare rasaduri de rosii cu drojdie

Ingrasamant natural pentru rosii cu drojdie. Bineinteles, rasadurile de rosii trebuie sa fie fertilizate in mod corect. Pentru rasadurile tinere, 500 ml de ingrasamant este suficient, in timp ce o planta adulta ar trebui sa primeasca 2 litri de solutie.

Citeste si: Cum sa faci rasaduri de castraveti. Cand se pun semintele? Ghid complet!

Fertilizatorul se foloseste prima data la o saptamana dupa ce ai plantat rasadurile de rosii.

Dupa aceea, o sa il mai folosesti inainte ca rasadurile sa infloreasca. Conform cercetatorilor, rasadurile care primesc acest ingrasamant natural isi dezvolta radacinile de 10 ori mai repede.

Ce trebuie sa mai stii este ca acest tip de ingrasamant natural pe baza de drojdie este activ doar in solul cald. Mai mult decat atat, nu este recomandat sa il folosesti prea des, pentru ca planta va imbatrani mai repede.