Solutie paduchi gaini in apa de baut. Cum sa scapi pasarile de paraziti
Solutie paduchi gaini in apa de baut. Cum sa scapi pasarile de paraziti

Solutie paduchi gaini in apa de baut. Cum sa scapi pasarile de paraziti


Solutie paduchi gaini in apa de baut. Afla cum sa scapi pasarile de paraziti si care este cea mai buna solutie pe care o poti utiliza. Ce trebuie sa stii pentru a avea grija de gainile din curtea ta.

Solutie paduchi gaini in apa de baut. Cum sa scapi pasarile de paraziti – Cuprins:

Cum arata paduchii de gaina

Dermanyssus Gallinae
Dermanyssus Gallinae

Inainte de a iti explica modul in care sa folosesti o solutie de paduchi la gaini in apa de baut, ar trebui sa stii si cum arata acesti paraziti.

Ei bine, paduchii au denumirea latina de Dermanyssus Gallinae si o sa fie destul de greu sa ii observi cu ochiul liber. Paduchii se observa cel mai bine la microscop deoarece dimensiunea lor este de aproximativ 1.5 mm.

Culoarea paduchilor este cenusie, insa dupa ce se hranesc cu sangele pasarilor acestia devin rosiatici. De aici si denumirea de paduchi rosii.

Ar trebui sa mai stii ca acesti paraziti nu stau tot timpul pe pasari, pentru ca dupa ce se hranesc cu sange pe timpul noptii se vor ascunde in crapaturile cotetului de pasari pentru a se putea imperechea si a depune oua.

Paduchii se hranesc in zona pieptrului sau a aripilor, dar mai ales la nivelul picioarelor. Vestea proasta este ca acesti paraziti pot rezista pana la 10 luni fara sa se hraneasca, asa ca paduchii pot ramane in cotet chiar daca nu mai ai gaini.

Paduchii se pot depista destul de usor la pasari, insa tine minte sa faci asta dupa lasarea intunericului. O sa ai nevoie de o lanterna si un servetel alb ori o coala alba de hartie. 

Apoi, va trebui sa freci acel servetel de baza penelor si daca vei observa pete rosiatice inseamna ca acela este sange si pasarile sunt infestate cu paraziti.

Cum sa folosesti o solutie de paduchi la gaini in apa de baut

Solutie paduchi gaini in apa de baut
Solutie paduchi gaini in apa de baut

Daca si tu vrei sa folosesti o solutie de paduchi la gaini in apa de baut, ar trebui sa stii ca aceasta nu va afecta deloc gustul carnii sau a oualor, asa ca nu trebuie sa iti fie teama pentru sanatatea tau sau a inaripatelor.

Un prim produs pe care il poti utiliza este Herbatop Ecto-Plus, o solutie concentrata naturala ce contine uleiuri esentiale liposolubile. Aici mentionam thimol, linalol, thuion, azulena, geraniol, naftachinona si pietroizi naturali. Poti cumpara acest produs de pe Emag.ro.

Substantele din aceasta solutie se va dizolva in grasimi si se elimina treptat in organismul pasarilor. Atunci cand se vor hrani, sistemul nervos al paduchilor va fi atacat si parazitii vor muri. Practic, sangele pasarilor va deveni toxic pentru paduchii de gaina.

Citeste si: Cum sa tratezi raceala la gaini si ce tratament sa aplici

Solutie paduchi gaini in apa de baut. Este recomandat sa utilizezi 2-5 ml de solutie la 1 litru de apa, iar tratamentul sa dureze intre 7 si 10 zile. Se recomanda si cure lunare de cate 7-10 zile pentru a te asigura ca pasarile nu mai au probleme deloc.

Indicat ar fi sa instalezi si o lada cu cenusa pentru pasari, pentru ca este o metoda prin care inaripatele tin la distanta parazitii.

Totodata, acorda o atentie deosebita si adapostului in care tii pasarile, deoarece chiar daca tratezi gainile sursa principala va ramane in cotet. Iti recomandam sa distrugi parazitii folosind o lampa cu gaz si abia dupa aceea sa folosesti o solutie insecticida.