Curatare gresie si faianta. Cum sa cureti si ce solutii sa folosesti
Curatare gresie si faianta. Cum sa cureti si ce solutii sa folosesti

Curatare gresie si faianta. Cum sa cureti si ce solutii sa folosesti


Curatare gresie si faianta. Afla cum sa cureti si care sunt cele mai eficiente solutii pe care le poti folosi atunci cand faci curat. Totodata, iti aratam si cu ce se curata grasimea de pe gresie sau faianta din baie.

Curatare gresie si faianta. Cum sa cureti si ce solutii sa folosesti – Cuprins:

Curatarea gresiei si faiantei de grasime. Ce solutii poti folosi

Curatare gresie si faianta de grasime
Curatare gresie si faianta de grasime

Dupa cum v-ati obisnuit, nu o sa va recomandam vreun produs minune, pentru ca nu este cazul. O sa vedeti ca daca veti folosi solutii preparate in casa, rezultatul va fi mult mai bun, iar acest lucru va aduce si economii serioase!

Cea mai mare problema a gresiei sau faiantei din bucatarie, raman petele de grasime, mai ales in zona aragazului. Ei bine, grasimea poate fi indeparatata extrem de usor folosind bicarbonat de sodiu, amestecat cu suc de lamaie sau otet, dar si un pic de apa calda.

Preparati o solutie din 250 ml apa fierbinte, in care dizolvati 2 linguri de bicarbonat de sodiu, dar in care adaugati si 2 linguri de otet sau suc de lamaie. Acidul acetic din otet sau sucul de lamaie va accentua puterea de curatare a bicarbonatului de sodiu.

Solutia pe care am mentionata este eficienta pentru a degresa gresia sau faianta si in acelasi timp va mentine si stralucirea. Puteti pune solutia intr-un recipient cu pulverizator, iar dupa ce ati pulverizat lasati sa actioneze timp de 5 minute. La final, veti sterge cu o laveta umeda sau o carpa moale.

Cum sa cureti gresia sau faianta din baie

Curatare gresie si faianta in baie
Curatare gresie si faianta in baie

De asemenea, mai puteti folosi pentru curatarea gresiei sau faiantei si otetul. Puneti otet intr-un recipient cu pulverizator, fara a il mai dilua.

Pulverizati pe placile ceramice si lasati solutia sa actioneze timp de cateva minute. La final, stergeti cu o laveta umeda sau o carpa moale. Veti vedea ca otetul va indeparta murdaria, grasimea, dar si eventuale depuneri de calcar.

Si apa oxigenata este extrem de folositoare atunci cand vine vorba de curatenie si inlaturarea murdariei. Puneti apa oxigenata intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi pulverizati pe gresie sau faianta.

Lasati timp de cateva minute sa actioneze, iar apoi stergeti folosind o laveta umeda. Pe langa faptul ca va curata extrem de bine placile de gresie sau faianta, apa oxigenata le va si dezinfecta, asa ca o puteti folosi si pentru vasul de toaleta, chiuvete sau oglinzi.

O alta metoda de a curata gresia sau faianta din baie este sa faci o solutie din 500 ml de apa calda si 60 ml otet sau suc de lamaie. Pune aceste ingredienta intr-un recipient cu pulverizator, iar apoi amesteca foarte bine.

Pulverizeaza solutia pe gresie sau faianta, iar apoi las-o 5 minute sa actioneze. La final, sterge suprafata cu o carpa uscata sau prosoape de hartie.

Afla si cum sa scapi de mirosul care iese de la chiuveta din bucatarie sau cum sa cureti urmele de arsura de pe oalele si cratitele de inox.