Scurgere urat mirositoare. Cum sa scapi de mirosul care iese de la chiuveta din bucatarie
Scurgere urat mirositoare. Cum sa scapi de mirosul care iese de la chiuveta din bucatarie

Scurgere urat mirositoare. Cum sa scapi de mirosul care iese de la chiuveta din bucatarie


Scurgere urat mirositoare. Afla cum sa scapi de mirosurile neplacute care vin prin tevile de scurgere din bucatarie. De ce miroase urat scurgerea si care sunt solutiile pentru a indeparta acele mirosuri.

Pentru ca foarte multi dintre noi se lovesc de aceasta problema, ar trebui sa stii ce trebuie sa faci pentru a o rezolva. Nu vorbim despre utilizarea produselor chimice, ci despre utilizarea produselor naturale pe care mai mult ca sigur le ai deja in bucataria ta.

Scurgere urat mirositoare. Cum sa scapi de mirosul care iese de la chiuveta din bucatarie – Cuprins:

Din ce cauza apar mirosurile neplacute in tevile de scurgere din bucatarie

Scurgere urat mirositoare
Scurgere urat mirositoare

Scurgere urat mirositoare. Stim cu totii ca in chiuveta spalam vasele murdare, drept urmare unele resturi de mancare ajung pe teava de scurgere. Pe langa acestea, vorbim si de grasimea aflata pe aceste vase, care ajunge tot in scurgerea din chiuveta. Aceste „ingrediente” duc la dezvoltarea mirosurilor neplacute care vin de pe teava de scurgere din bucatarie.

Nu uitati ca si detergentii sau sapunul lichid pe care il folosim pentru a ne spala vasele sau mainile ajung tot in tevile de scurgere. Chiar daca folosim o sita deasupra sifonului de colectare, sunt resturi de mancare de dimensiuni mici, care ajung tot teava de scurgere.

Toate aceste resturi se pot lipi de partile interioare ale tevilor sau se pot depozita in sifon, adica acea teava de forma literei „U”. In timp, resturile vor incepe sa se descompuna, iar de acolo o sa iasa acel miros neplacut pe care nimeni nu il vrea in bucataria sa. Trebuie sa mai stii ca toate acele resturi pot mucegai, asa ca este necesar sa iei masuri.

Scurgere urat mirositoare. Cum sa scapi de mirosul neplacut din bucatarie

Bicarbonat de sodiu scurgere chiuveta bucatarie
Bicarbonat de sodiu scurgere chiuveta bucatarie

Prima metoda pe care o poti folosi pentru a scapa de mirosul neplacut care vine de pe scurgerea din bucatarie este sa folosesti apa fierbinte, bicarbonat de sodiu si otet.

Metoda este destul de simpla, iar pentru a scapa de mirosurile neplacute o sa ai nevoie de aceste ingrediente:

  • 500 ml apa clocotita
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • 250 ml de otet

Iata ce trebuie sa faci. Mai intai, foloseste jumatate din apa clocotita, pentru a o turna pe scurgerea din chiuveta. Dupa aceea, adauga si bicarbonatul de sodiu. Pune otetul in apa clocotita care a ramas, iar apoi varsa si aceasta solutie in scurgerea din chiuveta.

Lasa totul sa actioneze timp de 20 de minute, iar la final iti recomandam sa lasi apa fierbinte de la robinet sa curga timp de 3-4 minute, pentru ca teava sa se curete foarte bine. Problema mirosului urat care venea prin teava de canalizare este ca si rezolvata, asa ca nu o sa mai ai o scurgere urat mirositoare.

Otet si bicarbonat de sodiu
Otet si bicarbonat de sodiu

Puterea de actionare a otetului poate fi imbunatatita prin adaugarea sucului natural de lamaie. Pe langa faptul ca mirosul acestei solutii este mult mai placut, metoda este excelenta pentru a rezolva problema mirosului neplacut care vine pe teava de scurgere.

Drept urmare, iti sugeram sa faci o solutie in care sa pui coji de lamaie intr-un borcan cu otet si pe care sa le lasi sa stea acolo timp de doua saptamani. Dupa ce ai facut aceasta solutie, pune bicarbonat de sodiu in scurgerea de la bucatarie, iar apoi adauga solutia pe care ai facut-o.

Asteapta timp de 30 de minute si lasa reactia chimica dintre otet si bicarbonat de sodiu sa iti rezolve problemele cu mirosurile neplacute. La final, adauga 500 ml de apa clocotita, pentru a curata teava de scurgere. Adio scurgere urat mirositoare!

Ulei esential de lamaie
Ulei esential de lamaie

Si daca tot am vorbit de lamaie, ar trebui sa mai stii ca si uleiul esential de lamaie te poate ajuta. Acesta nu numai ca te ajuta sa omori bacteriile, dar va adauga si un miros placut in bucataria ta.

Iata ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara solutia:

  • 30 g de bicarbonat de sodiu
  • 30 ml de sapun natural lichid de Castilia
  • 10 picaturi ulei esential de lamaie

Pune toate aceste ingrediente intr-un vas, amesteca-le bine, iar apoi varsa-le in scurgerea din bucatarie. Asteapta timp de 30 de minute pana ce solutia va actiona, iar apoi pune 500 ml de apa clocotita. Gata cu scurgere urat mirositoare!

Suc de lamaie si bicarbonat de sodiu
Suc de lamaie si bicarbonat de sodiu

In cazul in care nu stiai, sucul de lamaie este mai acid decat otetul. Totodata, are si un miros mai placut, asa ca ramane o alternativa pentru a indeparta mirosurile urate care vin de pe teava de scurgere din chiuveta.

Mai poti folosi 250 mililitri de suc natural de lamaie, pe care sa il amesteci cu doua linguri de borax. Iti sugeram sa porti si manusi de cauciuc, inainte sa folosesti aceasta solutie.

Amesteca sucul de lamaie cu cele doua linguri de borax, iar apoi varsa solutia pe scurgerea din bucatarie. Las-o sa actioneze timp de 4-5 ore, iar apoi pune 500 ml de apa clocotita.

De asemenea, mai poti folosi 100 g de bicarbonat de sodiu si 120 ml de suc de lamaie. Pune bicarbonatul, adauga sucul de lamaie, iar apoi asteapta timp de 30 de minute. Clateste totul folosind 500 ml de apa clocotita si ai rezolvat. La revedere scurgere urat mirositoare.

Afla si cum sa scapi de mirosul de canalizare din baie, dar si care sunt cele 10 lucruri pe care sa nu le arunci niciodata in chiuveta!