Oale si cratite din inox. Cum sa le cureti de arsura si sa le faci sa arate ca noi
Oale si cratite din inox. Cum sa le cureti de arsura si sa le faci sa arate ca noi

Oale si cratite din inox. Cum sa le cureti de arsura


Oale si cratite din inox. Cum sa le cureti cat mai eficient de arsura folosind cele mai bune solutii. Iata cum poti sa le faci sa sclipeasca exact ca atunci cand erau noi. Ce trebuie sa stii si care sunt cele mai bune metode!

Oale si cratite din inox. Cum sa le cureti de arsura si sa le faci sa arate ca noi – Cuprins:

Oale si cratite din inox. Cum sa le cureti de urmele de arsura

Cum sa cureti de arsura cratita de inox
Cum sa cureti de arsura cratita de inox

Oale si cratite din inox. Stim cu totii ca oalele si cratitele din inox sunt extrem de folositoare, iar acel invelis care impiedica mancarea sa se lipeasca este extraordinar de bun. Totusi, ce faci atunci cand nu esti atent si arzi mancarea. Cum indepartezi acele urme de arsura?

Probabil multi dintre voi v-ati lovit de acest lucru, asa ca ar trebui sa stiti cum sa procedati pentru a indeparta urmele de arsura. O metoda eficienta este sa folosesti bicarbonatul de sodiu, acel produs minune care nu ar trebui sa lipseasca din bucataria nimanui.

Avantajul folosirii bicarbonatului de sodiu este ca iti va permite sa cureti urmele de arsura, insa fara sa indepartezi stratul care impiedica mancarea sa se lipeasca. Drept urmare, ofera un avantaj in fata produselor din comert, ce au efect abraziv. Totodata, bicarbonatul de sodiu va actiona si ca un polish si le va da stralucire oalelor si cratitelor de inox.

Pentru a le curata, ai nevoie de 125 g bicarbonat de sodiu si 125 ml de apa rece. Mai intai, incearca sa indepartezi urmele de arsura folosind o spatula de plastic, pentru ca este extrem de folositoare. Dupa ce au ramas acele pete de arsura, presara bicarbonat de sodiu pe ele, iar apoi adauga un pic de apa pentru a forma o pasta.

Foloseste un burete moale pentru a intinde pasta si a actiona asupra petelor, iar apoi las-o sa isi faca treaba timp de 10 minute. Dupa ce timpul a trecut, clateste cu apa fierbinte. Repeta procesul in cazul in care petele nu au fost indepartate complet.

Oale si cratite din inox
Oale si cratite din inox

Ei bine, urmele de arsura mai pot fi indepartate si cu… sare. Da, ati citit bine! Sarea va curata oala de inox si va elimina acele pete enervante. Asa ca, data viitoare asigura-te ca ai aplicat si aceasta metoda.

Pentru a curata acele urme de arsusa vei avea nevoie de 2 linguri de sare si apa. Pune apa la fiert, iar atunci cand incepe sa clocoteasca adauga si cele doua linguri de apa. Amesteca totul pana ce sarea se dizolva si lasa sarea sa actioneze timp de cateva ore.

Dupa aceea, umple oala sau cratita cu apa fierbinte si curata urmele de arsura folosind un burete. Urmele ar trebui sa dispara fara nicio problema, insa daca au fost mari, atunci ar trebui sa repeti procedeul pana ce oala se va curata complet.

Cum sa indepartezi depunerile de calcar de pe oalele si cratitele de inox

Depuneri calcar apa dura
Depuneri calcar apa dura

Oale si cratite din inox. O alta problema care poate sa apara in bucataria ta este legata de apa dura. Oalele si cratitele de inox pot fi afectate si astfel apar depunerile de calcar. Daca si tu ai o problema cu apa dura, atunci sigur te-ai lovit si de acest lucru.

Ei bine, depunerile albicioase de calcar au o rezolvare si este mai simpla decat crezi. Otetul este solutia pe care o cauti, pentru a face oalele si cratitele de inox sa arate ca noi.

Pentru a indeparta depunerile de calcar de pe oalele si cratitele de inox o sa ai nevoie de 250 ml de otet, 500 ml de apa calda, un burete moale, dar si o pereche de manusi de cauciuc. Poti inlocui otetul si cu suc de lamaie, in cazul in care preferi acest lucru.

Umple oala cu otet si apa. Incearca sa o umpli, insa mentine amestecul corect, adica 1/3 otet si 2/3 apa. Lasa solutia sa actioneze timp de o ora, iar apoi clateste cu apa fierbinte si sterge cu un burete. La final, sterge oala cu o carpa uscata.

Afla si cum sa cureti rosturile dintre placile de gresie sau faianta ori cum sa cureti mucegaiul de pe peretii interiori ai casei tale.