Cum sa usuci florile pentru a pastra amintiri
Cum sa usuci florile pentru a pastra amintiri

Cum sa usuci florile pentru a pastra amintiri


Cum sa usuci florile pentru a pastra amintiri. Ce trebuie sa faci exact, care sunt metodele si care sunt tipurile de flori pe care le poti usca. Iata ce poti face pentru a putea pastra florile la care tii extrem de mult.

Metode de uscare a florilor

Flori uscate
Flori uscate

Daca si tu vrei sa salvezi un buchet de flori care iti este foarte drag, atunci cu siguranta ar trebui sa stii ce trebuie sa faci. Totusi, inainte de toate ar trebui sa stii ca trebuie sa alegi doar florile care s-au deschis si care nu au urme de atacuri ale daunatorilor sau sunt rupte.

Bineinteles, o sa ai nevoie de o foarfeca de taiat, pentru a indeparta tulpinile care au stat in vaza. Astfel, vei evita mucegairea acestora. Si frunzele trebuie indepartate deoarece acestea de multe ori se rup atunci cand se usuca.

Cele mai utilizate metode pentru a pastra florile sunt uscarea, presarea si folosirea substantelor chimice. Poti folosi si glicerina pentru a pastra florile, asa ca o sa iti explicam in cele ce urmeaza ce trebuie sa faci.

Cum sa usuci florile pentru a pastra cele mai frumoase amintiri

Cum sa usuci florile
Cum sa usuci florile

Cum sa usuci florile. Cea mai simpla metoda de a pastra florile este sa le usuci la aer. Va fi nevoie sa le legi astfel incat sa atarne, insa te sfatuim sa o faci intr-o camera cu temperatura destul de ridicata, intr-un loc ferit de lumina, timp de 2-3 saptamani. O poti face si intr-un sifonier, este locul ideal.

Metoda este eficienta pentru a usca trandafirii, crinii, Celosia, lanterna chinezeasca, florile nemuritoare sau Coreopsis.

Desigur, expertii recomanda sa usuci florile cu un mic ajutor, iar aici te sfatuim sa folosesti silica gel. Nu credem ca nu stii ce este, deoarece fiecare pereche de adidasi sau pantofi, vine cu acel pliculet care contine niste bilute ce pot absorbi umezeala.

Pliculete silica gel
Pliculete silica gel

Poti gasi silica gel si in cantitati mai mari. Este destul de scump, insa avantajul e ca materialul poate fi folosit pentru mai multe ori. Florile se vor micsora mult mai putin atunci cand se usuca, dar isi vor mentine si forma. Totodata, metoda este eficienta pentru florile colorate. Este o metoda eficienta, daca vrei sa stii cum sa usuci florile.

Daca vrei sa folosesti silica gel, trebuie sa stii ca florile se pun intr-o cutie acoperite de acest material, iar toata procedura dureaza aproximativ o saptamana, in functie de tipul de flori pe care vrei sa le usuci.

Citeste si: Cum sa salvezi o orhidee ofilita. Cauzele care duc la uscarea florii

Atunci cand vrei sa usuci flori de dimensiuni mai mici, le poti pune intr-un bol pe care il bagi la cuptorul cu microunde. Dupa aceea, lasa florile in bol timp de 24 de ore, pentru a obtine cele mai bune rezultate.

O alta solutie este sa folosesti borax si faina de porumb alba. Secretul este sa folosesti ½ borax si ½ faina de porumb alba, sa pui florile in acest amestec si sa lasi totul intr-o cutie fara capac. Metoda este eficienta pentru a usca violeta africana, dalia, iris, liliac, crini sau bujori.

Faina de porumb
Faina de porumb

Bineinteles, exista si metoda presarii, daca vrei sa stii cum sa usuci florile. Poti folosi hartie de ziar, prosoape de hartie sau hartie cerata. Pune florile in hartie, iar apoi pune o greutate deasupra, cum ar fi o carte.

Metoda este eficienta mai ales cand vrei sa pui acele flori in rama, insa trebuie sa stii ca dureaza pana la 4 saptamani pentru ca florile sa iasa cum doresti.Poti folosi aceasta metoda pentru a usca flori precum Trei frati patati, iarba fluture sau ferigi.

Citeste si: Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza pentru a rezista cat mai mult

Am mai mentionat si glicerina, asa ca o sa iti explicam ce trebuie sa faci pentru a usca florile folosind aceasta metoda. O sa fie nevoie sa faci o solutie in care pui 1/3 glicerina si 2/3 apa calda. Dupa aceea, va fi nevoie sa strivesti 10 cm din tulpina a florilor, iar apoi sa le pui in amestecul de glicerina. Pui doar tulpinile, nu si florile!

Pe masura ce amestecul este absorbit de flori, adauga in acel recipient o solutie de 1/5 glicerina si 4/5 apa. In timpul acestui proces, frunzele isi vor schimba culoarea, insa totul va dura timp de 3 saptamani.