Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza pentru a rezista cat mai mult
Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza pentru a rezista cat mai mult

Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza pentru a rezista cat mai mult


Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza, pentru ca acestea sa reziste cat mai mult timp si sa nu se ofileasca. Ce trebuie sa faci si care sunt pasii pe care sa ii ai in vedere, atunci cand primesti un buchet de flori de la sotul sau de la iubitul tau.

Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza pentru a rezista cat mai mult – Cuprins:

Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza, pentru a rezista mai mult

Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza
Cum sa pui corect un buchet de flori in vaza

Fie ca e vorba de ziua de nastere sau de onomastica, fie ca vorbim despre luna martie sau pur si simplu despre un iubit sau un sot atent, trebuie sa stii cum trebuie sa pui corect un buchet de flori in vaza, pentru ca acestea sa reziste cat mai mult timp.

Nu trebuie sa fii o experta in florarit, ci doar sa iei in considerare sfaturile noastre. Asadar, primul pas este sa te asiguri ca vaza in care pui noile flori este curata si nu are resturi de la alte flori. Vorbim de acele frunze uscate si lipte de peretii vazelor, asa ca mare atentie atunci cand le cureti.

Dupa ce te-ai asigurat ca vaza este curata, este momentul sa te ocupi si de buchetul de flori. In nici un caz, nu trebuie sa pui buchetul in vaza si cu asta basta. Exclus!

Citeste si: Aspirina pentru plante si flori. Cum sa folosesti acest medicament in gradina

Buchetul de flori pe care il pui in vaza se va desface si fiecare fir de floare va fi scurtat cu aproximativ 3 cm. Mare atentie! Iti recomandam sa tai firul sub jet de apa rece si sa folosesti un cutit sau o foarfeca ascutita, astfel incat sa nu distrugi tija pentru ca vei distruge si vasele prin care apa ajunge la floare.

Foarte important este ca taietura sa fie facuta la un unghi de 45 de grade, deoarece vei hrani suprafata tijei prin care floarea se hraneste!

Dupa ce ai taiat firele de flori, va trebui sa le pui in vaza. Mai trebuie sa stii ca va fi necesara o vaza mai mare, astfel incat sa nu inghesui firele de flori. Daca aerul nu circula printre flori, acestea se vor ofili mai repede.

Si nivelul de apa pe care il pui in vaza este foarte important, iar acesta nu trebuie sa depaseasca 10 cm. Mai mult, apa va trebui schimbata o data la 2 zile, insa iti recomandam sa speli bine vaza. In acelasi timp, va trebui sa mai tai din firele de flori, tot la un unghi de 45 de grade.