Cum sa tii soarecii departe de casa ta? Iata cea mai simpla metoda!
Cum sa tii soarecii departe de casa ta? Iata cea mai simpla metoda!

Cum sa tii soarecii departe de casa ta? Iata cea mai simpla metoda!


Capcanele pentru soareci nu sunt intotdeauna cea mai buna metoda pentru a tine rozatoarele departe de casa ta. Tocmai de aceea, o sa iti aratam astazi cum sa tii soarecii la departare si care este cea mai simpla metoda.

Cum sa tii soarecii departe de casa ta? Iata cea mai simpla metoda! – Cuprins:

Cum sa previi infestarea cu soareci a casei tale?

Soareci in casa
Soareci in casa

Inainte de toate, ar trebui sa stii cum sa previi infestarea casei tale cu soareci. Nu de alta, dar rozatoarele aduc cu ele si un numar mare de virusi sau bacterii, care te pot infecta si imbolnavi. Cateodata este necesar doar sa respiri praf infestat cu urina soarecilor si poti dezvolta alergii ori contacta vreo boala.

Tocmai de aceea, trebuie sa fii atent la eventuale fisuri ale podelei ori gauri prin pereti sau posibile gauri in gardul din curtea casei tale. Nu uita ca soarecii isi vor face cuib si pot trai din resturile de mancare pe care le gasesc.

Drept urmare, sigileaza crapaturile sau eventuale gauri gasite prin ziduri, pentru ca rozatoarele se pot strecura pe acolo. Mai mult, trebuie sa indepartezi si orice potentiala sursa de hrana, iar daca nu vor gasi nimic de mancare, acestia vor pleca in alta parte.

Iti mai poti lua si o pisica, pentru ca aceste feline au instinct de pradator si daca vor simti soarecii, atunci ii vor alunga sau chiar vana. Si naftalina poate tine rozatoarele la distanta, insa daca folosesti aceasta solutie ai grija ca animalelel de companie sau copiii nu se ating de acele bilute. Afla si cum sa scapi de gandacii de bucatarie!

Cum tii soarecii departe de casa ta, care este cea mai buna metoda?

Ulei esential menta piperita
Ulei esential menta piperita

Pare greu de crezut, insa nu capcanele vor tine soarecii departe de casa ta, trebuie sa actionezi in mod inteligent. Tine cont ca soarecii nu pot sa vada atat de bine, asa ca se bazeaza pe miros.

Pentru a tine soarecii departe de casa ta, o sa ai nevoie de ulei esential de menta (Mentha Piperita sau Peppermint). Acest ulei are un miros puternic, pe care soarecii il detesta. Totodata, substantele din uleiul de menta le irita soarecilor cavitatea nazala, iar acestia vor sta departe de casa ta.

Pune uleiul esential intr-un recipient cu pulverizator. Dupa aceea, pulverizeaza in locurile pe unde stii ca soarecii pot intra, iar odata ce vor simti mirosul de menta, rozatoarele nu vor mai aparea.

Mai poti folosi bucati de vata pe care pulverizezi uleiul de menta si pe care le pui in diverse locuri greu accesibile.