Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Ce trebuie sa faci
Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Ce trebuie sa faci

Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Ce trebuie sa faci


Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Afla cum trebuie sa procedezi daca si tu ai patit acest lucru, dar mai ales ce solutii de curatare ar fi bine sa folosesti pentru a te asigura ca indepartezi mucegaiul complet.

Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor

Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor
Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor

Daca ti tu te-ai lovit de aceasta problema nedorita in casa ta, o sa iti explicam ce trebuie sa faci si cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Nu de alta, dar daca nu te ocupi la timp, o sa te lovesti si de alte probleme, inclusiv de cele de sanatate.

In cazul in care nu stiai, un covor umed care nu este uscat la timp favorizeaza aparitia mucegaiului, iar daca nu vei actiona acesta va aparea in doar cateva zile. Fie ca vorbim despre pete verzi, gri sau albe, mucegaiul va adauga si un miros specific in camera respectiva.

Pe langa miros, mucegaiul poate activa si anumite alergii, asa ca mare atentie! Nu trebuie sa lasi niciodata un covor umed in speranta ca acesta se va usca de la sine. Sporii de mucegai se pot raspandi rapid, asa ca trebuie sa stii cum sa actionezi.

Trebuie sa mai stii ca remediile naturale nu vor fi foarte eficiente aici, pentru ca otetul sau uleiul esential de arbore de ceai vor opri dezvoltarea acestuia, insa nu il vor elimina complet.

Inalbitorul este eficient impotriva mucegaiului si il distruge complet, insa acesta va decolora si covorul. Tocmai de aceea, va fi nevoie sa folosesti o solutie antimucegai cumparata din comert. Iti recomandam sa cumperi una de pe Emag.ro.

Mucegai
Mucegai

Cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor. Inainte de a te apuca de treaba, ar fi bine sa stii ca va fi nevoie sa deschizi geamurile si sa porti o masca de protectie. Ideal este sa scoti covorul afara si sa il cureti, insa daca nu poti va trebui sa faci asta la interior.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa folosesti o perie pentru a curata covorul. Ar fi bine sa o faci pe ambele parti, pentru a te asigura ca vei curata petele de mucegai. Sub nicio forma nu va trebui sa aspiri suprafata, pentru ca nu vei face decat sa imprastii sporii de mucegai in toata casa.

Dupa aceea, va trebui sa pulverizezi sprayul antimucegai. Asigura-te ca o sa cumperi unul special pentru covoare, iar apoi asigura-te ca toata suprafata este saturata cu aceasta solutie. Bineinteles, va fi nevoie sa pulverizezi solutie si pe spatele covorului.

Citeste si: Mucegai negru la geamuri. Cum sa il cureti daca a aparut in casa ta

Nu va fi nicio problema daca vei pune prea multa solutie, asa ca in acest caz iti recomandam sa folosesti o carpa pentru a absorbi lichidul in exces.

Nu clati zona cu apa, lasa solutia sa isi faca treaba pana ce se va usca in totalitate! Iti recomandam sa nu folosesti un uscator de par pentru a grabi uscarea acestuia, pentru ca nu vei face decat sa imprastii sporii de mucegai in toata casa si sa agravezi problema. Tocmai de aceea trebuie sa stii cum sa scoti mucegaiul dintr-un covor in mod corect.

Dupa ce covorul s-a uscat in totalitate, iti recomandam sa mai aplici solutia inca o data si sa o lasi din nou sa se usuce. Doar asa te asiguri ca mucegaiul nu va mai aparea si ca problema a fost eliminata complet. Totusi, ar fi bine sa mai supraveghezi suprafata afectata de mucegai si dupa ce totul s-a uscat, pentru a te asigura ca nu vei mai avea aceasta problema.