Cum sa previi putrezirea radacinilor la flori. Cauze si simptome
Cum sa previi putrezirea radacinilor la flori. Cauze si simptome

Cum sa previi putrezirea radacinilor la flori. Cauze si simptome


Cum sa previi putrezirea radacinilor la flori. Care sunt principalele cauze si simptome, dar si ce poti sa faci pentru ca florile tale sa nu se usuce. Iata ce trebuie sa stii pentru a le ingriji in mod corect!

Cum sa previi putrezirea radacinilor la flori. Cauze si simptome – Cuprins:

Putrezirea radacinilor la flori. Cum sa ai grija de plantele

Putrezirea radacinilor la flori
Putrezirea radacinilor la flori

Trebuie sa recunoastem faptul ca putrezirea radacinilor la flori este una dintre cele mai intalnite cauze pentru care plantele de apartament se usuca.

Daca inca nu stiai, radacinile plantelor putrezesc din cauza faptului ca primesc prea multa apa. Primele simptome ale unei plante care primeste prea multa apa vor fi frunzele galbene.

Pe masura ce floarea este afectata, planta se va usca in totalitate. De regula, aceasta problema apare in timpul sezonului rece, deoarece tindem sa udam plantele mai mult, cu toate ca acestea sunt in perioada de repaus vegetativ si nu au nevoie de atat de multa apa.

Practic, radacinile plantelor vor muri din cauza faptului ca nu mai au oxigen, iar pe masura ce se vor usca acestea vor putrezi. O alta problema poate fi prezenta unor ciuperci in pamantul din ghiveci, care devin active daca umiditatea din sol creste. Ciupercile vor ataca radacinile, iar asta duce la putrezirea acestora.

Asadar, daca o planta din ghiveci incepe sa se ofileasca si frunzele incep sa devina galbene iar apoi cad, atunci ar fi bine sa verifici radacinile. Marea greseala pe care o fac majoritatea celor care au plante in ghiveci este sa puna si mai multa apa, crezand ca florile incep sa se usuce din aceasta cauza. Mare atentie la putrezirea radacinilor la flori.

Radacinile plantei trebuie verificate, iar daca acestea au o culoare inchisa sau sunt moi la atingere, atunci inseamna ca  incep sa putrezeasca. Radacinile sanatoase sunt tari la atingere si au o culoare alba. Pe langa asta, o sa gasesti o multime de alte radacini de dimensiuni mici.

Primul lucru la care trebuie sa acorzi atentie este ghiveciul, pentru ca trebuie sa te asiguri ca acesta are gauri pentru drenarea apeo. Daca nu are, atunci ar fi bine sa ii faci cateva pentru a te asigura ca apa nu stagneaza in pamant.

Taierea frunzelor galbene
Taierea frunzelor galbene

Totodata, pamantul din ghiveci este foarte important asa ca te sfatuim sa cumperi un amestec de calitate. Expertii recomanda sa nu folosim pamantul care a mai fost la alte flori, deoarece este posibil ca in acesta sa fie prezente anumite ciuperci ce pot afecta radacinile.

Putrezirea radacinilor la flori. In cazul in care ai pus prea multa apa la o floare si tavita pe care sta ghiveciul este plina de apa este recomandat sa o arunci pana ce aceasta nu va mai fi plina. Practic, tot excesul de apa va fi inlaturat si radacinile plantei vor fi in siguranta. Bineinteles, urmatoarea data cand vei uda planta va fi atunci cand pamantul de la suprafata va fi uscat.

Nu ar strica sa citesti cate ceva despre planta pe care o ai in ghiveci. In acest mod, vei afla ce nevoi are si de cata apa are nevoie in fiecare saptamana. Nu uita ca in perioada de repaus vegetativ plantele au nevoie de o cantitate mica de apa.

Citeste si: Mucegai in pamant de flori. Cum sa scapi de aceasta problema

De regula, plantele nu au nevoie de apa pana ce primul strat de pamant (5 cm) este uscat. Cantitatea de apa pe care o folosesti pentru a o uda difera in functie de temperatura din camera respectiva, de lumina si de nivelul de umiditate.

Putrezirea radacinilor la flori. Daca planta este deja afectata, iti recomandam sa tai partile care se usuca sau frunzele care s-au ingalbenit. Foloseste o foarfeca dezinfectata, pentru a nu raspandi eventuale boli si la partile sanatoase.

De asemenea, o planta afectata ar trebui scoasa din pamantul prea umed, lasata la uscat timp de 24 de ore, iar apoi va trebui sa o plantezi intr-un alt ghiveci cu pamant nou. Nu ar fi rau sa inmoi radacinile intr-o solutie speciala care va omora posibilele ciuperci ce cauzeaza putrezirea.