Cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna
Cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna


Cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna. Afla cum sa ai grija de florile tale in sezonul rece si care sunt greselile pe care ar trebui sa le eviti. Nu de alta, dar nu credem ca vrei ca plantele tale sa fie afectate atunci cand le muti la interior.

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna – Cuprins:

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece iarna. Sfaturi utile

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece
Cum sa ingrijesti plantele din ghivece

Trebuie sa recunoastem faptul ca pe timp de iarna, plantele din ghivece nu numai ca ne bucura cu prezenta lor in casa, dar se ocupa si de purificarea aerului. Totusi, trebuie sa stii cum sa ai grija de acestea pentru a le mentine sanatoase pe durata sezonului rece. Iata ce trebuie sa stii, cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna.

Vestea buna este ca nu va trebui sa depui un efort prea mare, doar sa le inspectezi periodic pentru a te asigura ca totul este in regula. Iata ce trebuie sa faci si cum ar trebui sa ai grija de plantele din ghivece, pe timp de iarna.

In primul rand, plantele nu trebuie bagate in casa dintr-o data. Diferentele mari de temperatura, de la frig la cald, le vor afecta asa ca acestea isi vor pierde foarte multe frunze si cu siguranta nu vrei asta. Le poti muta atunci cand temperaturile inca nu au scazut atat de mult sau o poti face gradual, lasandu-le cateva ore in casa si apoi punandu-le din nou la aer, afara.

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna. Dupa ce plantele s-au obisnuit cu noua resedinta de iarna, ar fi bine sa stii ca ghivecele nu trebuie pozitionate langa surse de caldura sau langa ferestrele unde temperaturile sunt destul de scazute.

Nu uita sa stergi plantele atunci cand le aduci de afara la interior. Foloseste o laveta pentru a curata frunzele, pentru ca praful depus pe acestea le poate impiedica sa absoarba nutrientii. Tocmai de aceea, va fi nevoie de te ocupi de acestea inainte sa le muti la interior.

Udarea plantelor
Udarea plantelor

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna. Apa este foarte importanta pentru ca plantele sa supravietuiasca, insa trebuie sa stii multe dintre acestea intra in perioada de repaus vegetativ. Pentru cei ce nu stiu, este perioada in care plantele se „odihnesc”, cresterea se opreste si se pregatesc pentru o noua inflorire, cand vine primavara.

Tocmai de aceea, multe plante nu au nevoie de foarte multa apa, pentru ca procesul de fotosinteza este incetinit. Este indicat sa testezi pamantul folosind degetul si sa le uzi doar atunci cand acesta este uscat.

Citeste si: Cum sa reduci umiditatea din casa cu ajutorul plantelor. Care sunt acestea?

Daca pui ghivecele pe un pervaz, asigura-te ca geamul este curat, pentru ca plantele tale sa beneficieze de lumina pe toata durata iernii. De asemenea, daca plantele tale au stat la geam pe toata durata verii, ar fi bine sa le muti pe un alt pervaz pe durata sezonului rece.

Bineinteles, daca obisnuiesti sa fertilizezi plantele din ghivece, ar fi bine sa opresti aceasta operatiune. Florile tale au parte de mai putina lumina pe durata zilei, asa ca nu au nevoie de crestere. De asemenea, lasa plantele sa isi revina dupa perioada de inflorire si reia fertilizarea atunci cand vine primavara. Tocmai de aceea trebuie sa stii cum sa ingrijesti plantele din ghivece pe timp de iarna.

Chiar daca nu le uzi in mod constant, asta nu inseamna ca plantele au nevoie de aer uscat. Tocmai de aceea, iti recomandam sa investesti banii intr-un umidificator, pentru a tine umiditatea din interiorul casei sub control. Ti-am pregatit un ghid complet, despre cum sa obtii un nivel optim de umiditate in functie de temperaturile exterioare.

Sub nicio forma nu ar trebui sa schimbi ghiveciul plantelor. Daca vrei neaparat sa faci acest lucru, ar fi bine sa astepti pana la primavara. Nu de alta, dar plantele ar putea fi afectate de aceasta schimbare.