Cum sa ingrijesti plantele din ghivece in sezonul rece. 5 sfaturi utile
Cum sa ingrijesti plantele din ghivece in sezonul rece. 5 sfaturi utile

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece in sezonul rece. 5 sfaturi utile


Cum sa ingrijesti plantele din ghivece in sezonul rece. Afla care sunt cele mai utile 5 sfaturi pentru ca plantele tale sa creasca in mod corect. Ce nu ar trebui sa faci in sezonul rece!

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece in sezonul rece. 5 sfaturi utile – Cuprins:

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece in sezonul rece

Cum sa ingrijesti plantele din ghivece
Cum sa ingrijesti plantele din ghivece

Atunci cand vine vorba de ingrijirea plantelor din ghivece in sezonul rece, cel mai important lucru pe care trebuie sa il stii este ca in aceasta perioada nu trebuie sa mai folosesti ingrasamant. Este recomandat ca fertilizarea sa reinceapa din primavara, asa ca ar fi bine sa respecti aceasta recomandare.

Bineinteles, apa este foarte importanta insa trebuie sa stii ca plantele intra in perioada de repaus vegetativ atunci cand vine sezonul rece. Daca nu stii cum sa recunosti o planta care se afla in repaus vegetativ, ti-am pregatit aici un mic ghid.

Asadar, plantele au parte de o “perioada de odihna”, ceea ce inseamna ca nu vor avea nevoie de o cantitate mare de apa. Tocmai de aceea, trebuie sa le pui apa abia cand stratul de pamant de la suprafata este uscat si sa nu folosesti apa rece, ci apa de la temperatura camerei. Poti provoca un soc termic plantelor daca folosesti apa rece, asa ca mare atentie si la acest aspect!

Umiditatea este iarasi importanta pentru plantele din ghivece, asa ca te sfatuim sa folosesti un pulverizator de mana cu ajutorul caruia sa stropesti plantele. Bineinteles, foloseste apa de la temperatura camerei. Expertii recomanda sa pui mai multe plante unele langa altele, pentru ca acestea vor capta umiditatea cu ajutorul frunzelor.

Apa pulverizata pe frunze
Apa pulverizata pe frunze

Bineinteles, trebuie sa aducem vorba si despre temperatura de la interior. In primul rand, asigura-te ca plantele tale nu sunt asezate langa sursele de caldura din casa, asa ca tine-le departe.

Pervazul ferestrei este un loc bun, insa daca folosesti draperii, asigura-te ca muti ghivecele pe timp de noapte, deoarece temperatura o sa scada destul de mult. In cazul in care nu ai draperii sau doar perdele, ghivecele pot sta fara probleme acolo.

Citeste si: Cum sa cureti ghivecele de ceramica. Cea mai buna solutie!

Si daca tot am adus vorba de fereastra, nu uita ca plantele tale au nevoie de lumina naturala. Zilele devin mai scurte, asa ca plantele trebuie sa profite de putina lumina disponibila pe timpul zilei. Nu uita sa stergi frunzele in mod constant, pentru a le ajuta sa capteze cat mai multa lumina.

In cazul in care frunzele capata o culoare maro sau pur si simplu s-a terminat ciclul de viata pentru flori, ar fi bine sa le indepartezi. Nu numai ca plantele vor arata mai bine, dar vei tine si bolile la departare si le vei ajuta sa se regenereze mai bine.