Curatenia de primavara. Iata care sunt cele 5 locuri pe care sigur le ignori si de ce ar trebui sa le iei in considerare. Atunci cand faci curatenia de primavara, iti recomandam sa arunci o privire pentru a vedea cat praf se aduna.
Cum sa faci curatenia de primavara. 5 locuri pe care sa nu le ocolesti
Curatenia de primavara. Atunci cand vine timpul pentru curatenia de primavara, te gandesti sa deschizi ferestrele, sa lasi aerul curat si cald sa intre in casa ta, in timp ce tu dai stergi praful adunat peste iarna.
Numai ca, anumite locuri din locuinta ta au nevoie de atentie, asa ca ar fi bine sa cureti si acolo.
Multa lume incepe cu curatarea frigiderului, a rafturilor si dezghetarea congelatorului.
Este nevoie de curatare asa ca iti recomandam o solutie din otet si apa (50:50), pe care sa o folosesti pentru a sterge rafturile si peretii interiori.
Nu uita nici de mancarea expirata sau cea care miroase urat. Pentru a indeparta mirosurile urate din frigider iti recomandam sa pui un bol cu bicarbonat de sodiu, iar problema se va rezolva numaidecat.
Citeste si: Cum sa mentii mancarea din frigider proaspata mai mult timp, fara sa se altereze gustul
Curatenia de primavara. Totusi, nu ar trebui sa uiti nici de exteriorul frigiderului, pentru ca si acesta are nevoie de atentia ta.
In partea de jos se aduna extrem de mult praf, asa ca daca vrei ca frigiderul sa functioneze la parametri normali si in zilele calduroase de vara, iti sugeram sa aspiri temeinic.
Multe frigidere chiar au o usita, asa ca o sa ai acces foarte usor. Iti mai spunem sa il scoti si din priza atunci cand faci acest lucru, iar daca trebuie sa il muti de langa perete cere ajutorul cuiva din familie pentru a nu te accidenta.
Curatenia de primavara. Stim ca te-ai ocupat deja si de asternuturi, dar ai curatat si plapuma cea groasa care ti-a tinut de cald toata iarna.
Bineinteles, mai este mult de munca, iar urmatorul pas pe care trebuie sa il faci este sa aspiri temeinic salteaua patului, dar si locurile mai greu accesibile de sub aceasta.
Praful se aduna peste tot, asa ca nu uita nici de spatiul dintre perete si rama patului.
Cateodata, spalarea asternuturilor si a paturilor nu este de ajuns. Pernele au nevoie de atentia ta, insa te sfatuim sa verifici etichetele inainte de a le spala.
Mai mult, adauga si putin otet sau bicarbonat de sodiu pentru a indeparta mai eficient petele si pentru a le improspata.
Curatenia de primavara. Multi dintre noi lucreaza de acasa, asa ca biroul s-a mutat la domiciliul nostru. Fiecare dintre noi are un computer pe care il foloseste in fiecare zi timp de mai multe ore.
La fel ca si cu frigiderul, se aduna o multime de praf in interiorul unitatii centrale a PC-ului tau.
Tot acel praf poate ingreuna ventilatoarele care sunt responsabile cu racirea componentelor, asa ca un spray cu aer comprimat este solutia ideala.
Testeaza spray-ul inainte, pentru a te asigura ca aerul nu este umed si pentru a evita defectarea componentelor. Iti sugeram sa scoti din priza calculatorul, atunci cand il cureti.
Curatarea ecranului si a tastaturii se face cu o solutie din alcool izopropilic si apa distilata, iar stergerea cu o carpa curata.
Chiar daca ai un laptop, nu uita ca poti sa folosesti spray-ul cu aer comprimat pentru a indeparat praful din zona ventilatoarelor sau a tastaturii.
Curatenia de primavara. Cosul de gunoi este un magnet pentru bacterii. Aruncam mancarea stricata, dar si toata mizeria care rezulta in urma curateniei. Nu ignora cosul de gunoi, pentru ca in acel loc se aduna extrem de multe bacterii si grasime.
O solutie de apa si otet (50:50) este solutia ideala pentru a il degresa, insa iti sugeram sa folosesti si un dezinfectant.
Curata interiorul si exteriorul cosului de gunoi, pentru a te asigura ca este complet dezinfectat.
Dupa ce ai terminat curatenia de primavara, uiti un singur lucru: aspiratorul. L-ai folosit sa cureti toata casa si sa scoti praful din cele mai greu accesibile locuri, insa aspiratotul cine il curata?
Mai mult ca sigur, saculetul este plin de praf, asa ca trebuie scuturat si spalat, daca vorbim despre unul din material textil si nu unul din hartie.
Si peria de covoare trebuie curatata si spalata, pentru ca acolo se aduna multe scame si praf. Sterge si exteriorul aspiratorului, inainte de a il pune in debara.